2 φωτογραφίες »

Φανοποιεία

Διαβάστηκε από 8347 αναγνώστες - 24/8/2017

Φρόντισε το για να το χαίρεσαι - Μικρές γρατζουνιές από τα στενά δρομάκια της πόλης, βαθουλωματάκια από βιαστικά παρκαρίσματα, θαμπώματα από τους καθημερινούς ρύπους, μέχρι και «στάμπες» από κοτσουλιές, αποτελούν σχεδόν αναπόφευκτες ζημιές για κάθε αυτοκίνητο. Κι ακριβώς επειδή όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή, ώστε να μας ανησυχήσουν, οι περισσότεροι παραμελούμε να τις διορθώσουμε και όταν μαζεύονται, φυσικά το κόστος επισκευής αυξάνεται.

Ασφάλεια, Υγεία & Μεταπωλητική Αξία. Το τρίπτυχο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αμάξι
Η επαναφορά του αμαξώματος στην εργοστασιακή του κατάσταση διατηρεί και την παθητική του ασφάλεια. Επίσης, ο βιολογικός καθαρισμός συμβάλει στην υγεία όλω όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο καθώς απομακρύνει δυσωδίες και σκόνες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία. Κάτι πολύ σημαντικό για οδηγούς με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Οι γρατζουνιές, οι στάμπες και τα βαθουλώματα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει κανείς όταν θα θελήσουμε να μεταπωλήσουμε το αυτοκίνητό μας. Συχνά μάλιστα, η αξία που θα «πιάσει» σε μία τέτοια περίπτωση, εξαρτάται εξίσου από την εμφάνιση, όσο και από τα χλμ που έχει διανύσει ή την κατάσταση των μηχανικών του μερών. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι είναι προς δικό μας όφελος να διατηρούμε το αυτοκίνητο μας σε καλή κατάσταση ώστε να ανεβάσουμε την μεταπωλητική του αξία όταν φτάσει αυτή η ώρα.
 
Πως επιλέγω το σωστό φανοποιείο;
Εφόσον όλες οι εργασίες του φανοποιείου επηρεάζουν την ασφάλεια και την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, είναι προφανές ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ σε ποιόν επαγγελματία του χώρου θα απευθυνθούμε. Είναι σοφό να κάνουμε μια καλή έρευνα αγοράς, να λαβαίνουμε υπόψη τη φήμη ενός συνεργείου και να επιλέγουμε συνεργεία που αποδεδειγμένα μπορούν να μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλά φανοποιεία έχουν πλέον και επίσημα websites στα οποία παραθέτουν δείγματα της εργασίας τους. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μια έρευνα και να δούμε ποιο δείγμα εργασίας ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες μας.
 
Επώνυμα και ποιοτικά υλικά απαραίτητα για εγγυημένη δουλειά
Είναι σημαντικό να συζητήσουμε καλά με τον φαναρτζή πριν προχωρήσει τις εργασίες και να τον ρωτήσουμε το κόστος της επισκευής, αλλά και το τι υλικά και τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να γνωρίζουμε πλήρως το τι ακριβώς πληρώνουμε.
Επίσης θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τυχόν μικροεπισκευές που θα προκύψουν στα πλαίσια της βαφής ή κάποιας άλλης παρεχόμενης εργασίας, περιλαμβάνονται στο κόστος των υπηρεσιών που έχουν συμφωνηθεί και δεν επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος.
Πριν λοιπόν, απορρίψεις την επίσκεψη σε φανοποιείο ως ακριβή, σκέψου καλύτερα. Η καλή συντήρηση του αμαξώματος, του χρώματος και γενικώς της εμφάνισης του αυτοκινήτου συμβάλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια και μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου. 
Πριν επιλέξεις φανοποιείο ενημερώσου σωστά για τις υπηρεσίες που μπορεί να σου προσφέρει και επέλεξε σωστά τον επαγγελματία που θα σου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και θα σε κάνει να χαίρεσαι που θα βλέπεις το αυτοκίνητό σου «σαν καινούργιο»!

Σχετικες Ειδησεις