Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Citroen C3 1.2 PureTech 110 PS - Γαλλικό στυλ και οικονομία στην μικρή κατηγορία

Διαβάστηκε από 126043 αναγνώστες - 9/7/2020

Μέση κατανάλωση 6.6 λτ./100χλμ.

Τι καλύτερο από έναν all around player όπως το Citroen C3, ο οποίος μαζί με όλα τα καλά του, ξεχωρίζει και για την αλλεργία του στα βενζινάδικα; Βασικός υπαίτιος, φυσικά ο βραβευμένος PureTech βενζινοκινητήρας, ο οποίος έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στον πιο δύσκολο ανταγωνισμό για τις εντυπωσιακές επιδόσεις αλλά και χαμηλές καταναλώσεις του. Και πως το κατάφερε αυτό; Εισάγοντας ένα ειδικό  φίλτρο μικροσωματιδίων το οποίο περιορίζει τις εκπομπές C02 πάνω από 75%, μειώνοντας τις διαστάσεις του κερδίζοντας σε βάρος και αεροδυναμική και τέλος βελτιώνοντας την απόδοση του θερμοδυναμικού κύκλου καύσης, αυξάνοντας την πίεση ψεκασμού έως και τα 250 bar.



Σας ακούγονται κινέζικα; Για να γίνουν πιο απλά, συγκρατήστε πως η συγκεκριμένη έκδοση με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 205 Nm ροπής, πετυχαίνει μέση πραγματική κατανάλωση 6.6 λτ./100χλμ., με την τιμή να πέφτει έως και 1.5 λτ. εάν δεν οδηγείτε σε αστικό κύκλο.  Είναι εντυπωσιακό πως ένα αυτοκίνητο που δεν χάνει τίποτα σε χώρους, εμφάνιση και πρακτικότητα, καταφέρνει να πετύχει τόσο καλά νούμερα ακόμα και στην κατανάλωση. Ίσως είναι το καλύτερο παράδειγμα για όσους πιστεύουν πως για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να χάσεις κάτι άλλο από ένα αυτοκίνητο. 



Ξέρει να στρίβει, έχει ποιότητα και σε πάει ατσαλάκωτο
Και επειδή όπως πάντα λέμε, τα νούμερα από μόνα τους δεν κερδίζουν έναν οδηγό, οφείλουμε να πούμε και μερικά λόγια, για την πολύ καλή συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε οδηγικό επίπεδο.  Πολύ ευέλικτο και εύχρηστο στην καθημερινότητα, καταπίνει τις λακκούβες όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.



Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για γαλλικό, οπότε θα στρίψει με περίσσια άνεση και ασφάλεια, ακόμα και αν σηκώσει τον εσωτερικό τροχό. Εάν ταξιδέψετε θα απολαύσετε πολύ καλή ποιότητα κύλισης και μία ήσυχη καμπίνα για όλους, ενώ τα φρένα παραμένουν στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση και πίεση.