Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Renault Clio 1.2 TCe 90 PS WLTP - Με τεχνολογία από την Formula 1

Διαβάστηκε από 126128 αναγνώστες - 9/7/2020

Μέση κατανάλωση 5.8 λτ./100χλμ.

Όταν έχεις πάρει τεχνολογίες από την συμμετοχή σου στην Formula 1 και τις εφαρμόζεις στους κινητήρες των συμβατικών μοντέλων σου, πως γίνεται να μην ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό; Η  Renault έχει ποντάρει πολλά στο μικρό της Clio και για αυτό ξόδεψε πολύ χρόνο και χρήμα για να αναβαθμίσει και να τελειοποιήσει τον 900άρη turbo κινητήρα της, ο οποίος εκπληρώνει προδιαγραφές WLTP όντας πιο καθαρός και αποτελεσματικός από ποτέ.



Ελαφρύτερος, χρησιμοποιώντας υλικά περιορισμού τριβής και καλύτερες αναλογίες συμπίεσης, εξασφαλίζει απόδοση 90 ίππων και 140 Nm ροπής, πετυχαίνοντας αρκετά καλές επιδόσεις, όπως το 0-100 σε 12.1δευτ. και τελική στα 178 χλμ./ώρα. Εκεί όμως που παίρνει άριστα, είναι η μικτή πραγματική κατανάλωση που δύσκολα ξεπερνά τα 5.8 λτ./100χλμ. Σε έναν κόσμο που ακόμα χρησιμοποιεί τις πιο συμφέρουσες για αυτόν μετρήσεις, η Renault αποδεικνύει έμπρακτα, πως αυτό που λέει, το κάνει! Έχει ένα από τα πιο οικονομικά μικρά βενζινοκίνητα της αγοράς έχοντας πάρει άριστα στα πιο αυστηρά κριτήρια μέτρησης ρύπων (άρα και κατανάλωσης) που ανταποκρίνονται 100% σε συνθήκες καθημερινής χρήσης.



Εκτός όμως από τα νούμερα, το μοτέρ χαρακτηρίζεται και για την εξαιρετική του ελαστικότητα, προσφέροντας καλό τράβηγμα από πολύ χαμηλές στροφές και παραμένοντας ζωντανό σε ένα μεγάλο φάσμα στροφών. Οδηγικά στο νέο Clio, θα βρείτε από τις καλύτερες αναρτήσεις με εξασφαλισμένη μοναδική άνεση για όλους τους επιβαίνοντες. 



Μαλακό, άνετο, σου αλλάζει την καθημερινότητα
Το Clio παρέχει υψηλού επιπέδου ποιότητα κύλισης με τον κινητήρα να δίνει το κάτι παραπάνω και σε διαδρομές εκτός πόλης, ενώ το καλοστημένο αμάξωμα  προσφέρει συνεχώς ευχάριστη οδική συμπεριφορά, που στις περισσότερες των περιπτώσεων κρίνεται ουδέτερη και ασφαλής. Τέλος, τα φρένα ικανοποιούν σε απόδοση αλλά και αίσθηση. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ίδιες τεχνολογίες έχουν χρησιμοποιηθεί και στην έκδοση με τον επίσης 900 κ.εκ. κινητήρα, αλλά απόδοσης 75 ίππων όπου η μέση κατανάλωση πέφτει ακόμα περισσότερο, περιορίζονται όμως αισθητά οι επιδόσεις και το νεύρο του αυτοκινήτου.