Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανάκληση Porsche λόγω προβλήματος στα φρένα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανάκληση Porsche λόγω προβλήματος στα φρένα

27/6/2024

Το πρόβλημα αφορά μόνο λίγα αυτοκίνητα
Αν υπάρξει αστοχία, το αυτοκίνητο θα προειδοποιήσει τον οδηγό
Χωρίς χρέωση η επισκευή τους

Το πρόβλημα αφορά μόνο λίγα αυτοκίνητα

Η Porsche εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση για ανάκληση όλων των Taycan μετά τον εντοπισμό προβλήματος στο σύστημα των φρένων. Παρόλο που το ζήτημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο έναν μικρό αριθμό οχημάτων, η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει προληπτική δράση για την ασφάλεια των πελατών της. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων, αλλά η Porsche έχει κατασκευάσει πάνω από 150.000 Taycan από το 2020, όταν το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του.

Αν υπάρξει αστοχία, το αυτοκίνητο θα προειδοποιήσει τον οδηγό

Το πρόβλημα αφορά το σωληνάκι που μεταφέρει το υγρό φρένων στους εμπρόσθιους τροχούς, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει ρωγμές, προκαλώντας διαρροή και ενδεχόμενη αστοχία στο σύστημα φρεναρίσματος. Σε τέτοια περίπτωση ανάβει ένα προειδοποιητικό φωτάκι στο ταμπλό. Οι οδηγοί που παρατηρούν το κόκκινο προειδοποιητικό λαμπάκι πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την Porsche και να μην χρησιμοποιήσουν το όχημα. Αν το φωτάκι δεν ανάψει, τα οχήματα θεωρούνται ασφαλή για οδήγηση.

Χωρίς χρέωση η επισκευή τους

Ο Kevin Giek, υπεύθυνος του project της Taycan, ανέφερε ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι της εταιρείας έδειξαν πως το πρόβλημα μπορεί να προκύψει υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Τόνισε ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας και γιΆ αυτό αποφασίστηκε η αντικατάσταση των σωληνακίων με νέα, υψηλότερης αντοχής, για να αποτραπεί η επανεμφάνιση του προβλήματος. 

Η Porsche καλεί τους ιδιοκτήτες να φέρουν τα οχήματά τους στις αντιπροσωπείες, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό θα αντικαταστήσει τα σωληνάκια χωρίς καμία χρέωση και χωρίς να επηρεαστεί η εγγύηση. Ο Giek σημείωσε ότι λιγότερο από το 1% των Taycan αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, όμως η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις