Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Φέρνει νέα μοντέλα η Rivian
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φέρνει νέα μοντέλα η Rivian

28/6/2024

Ένα βαν και ένα pick-up στα πρώτα πλάνα
Έρχονται στην αγορά τα R2 και R3
3 μοντέλα θα κατασκευαστούν πάνω σε νέα πλατφόρμα

Ένα βαν και ένα pick-up στα πρώτα πλάνα

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Rivian σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον 5 νέα οχήματα. Η επένδυση της Volkswagen στην Rivian φαίνεται να επιταχύνει τις εξελίξεις, αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω λεπτομέρειες από τη Rivian. Φήμες αναφέρουν ότι η Rivian σκοπεύει να αναπτύξει ένα ακόμα αυτοκίνητο βασισμένο στην πλατφόρμα δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε στα RT1 και R1S. Το νέο αυτό μοντέλο πιθανότατα θα είναι βαν. Επιπλέον, είναι έτοιμα για παραγωγή τα R2 και R3, και τα δύο crossover, ενώ η Rivian έχει υπονοήσει ότι θα έρθει και ένα νέο pick-up βασισμένο σε μεγαλύτερη πλατφόρμα.

Έρχονται στην αγορά τα R2 και R3

Το R2 αναμένεται να κατασκευάζεται στα εργοστάσια της εταιρείας στο Ιλινόις και να κοστίζει περίπου 42.000 ευρώ. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, και η εταιρεία συνεχίσει τη λειτουργία της, το R2 θα είναι διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2026. Για το R3 δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, παρά μόνο ότι θα είναι φθηνότερο από το R2 και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα.


Το σχεδιάγραμμα της φίρμας.

Το σχεδιάγραμμα της φίρμας.

3 μοντέλα θα κατασκευαστούν πάνω σε νέα πλατφόρμα

Η Volkswagen έχει ήδη επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια, με στόχο τη δημιουργία μιας σύμπραξης 50-50 για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας. Αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ακόμη τριών μοντέλων. Στελέχη της Rivian τόνισαν ότι «η ποικιλία επιλογών σε συνδυασμό με την παγκόσμια φήμη της Volkswagen και τη βαθιά γνώση των διεθνών αγορών θα φέρουν την νέα ηλεκτρική τεχνολογία σε περισσότερους καταναλωτές παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις