Τι πρέπει να ξέρω για τις μπαταρίες

Διαβάστηκε από 1891 αναγνώστες - 1/3/2017

Πόσο σημαντική είναι η μπαταρία για τη λειτουργία του αυτοκινήτου; Ενημερώσου πλήρως και με απλά λόγια για τη σπουδαιότητα της μπαταρίας και γιατί πρέπει να κάνεις σωστή επιλογή αν πρέπει να την αλλάξεις.

Η μπαταρία του αυτοκίνητου σας είναι τόσο σημαντική όσο κι ο κινητήρας του. Αποτελεί το εξάρτημα που δίνει «ζωή» στον κινητήρα, ενώ είναι και «πηγή ζωής» για μια σειρά από περιφερειακά μέρη του οχήματος (βλ. ραδιόφωνο, τιμόνι, κλιματισμός, παράθυρα κτλ.).

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, η μπαταρία του αυτοκινήτου παίζει καθοριστικό ρόλο και στον τομέα της ασφάλειας. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα εισάγει συνεχώς νέους τρόπους ελέγχου του αυτοκινήτου που για να λειτουργήσουν χρειάζονται πολύ απλά…ρεύμα! Σε αυτά τα συστήματα, περιλαμβάνονται συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως π.χ. τα φρένα και το σύστημα ABS, καθώς και το σύστημα παθητικής ασφάλειας όπως π.χ. οι αερόσακοι.

Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι όταν κάνουμε αλλαγή της μπαταρίας μας, θα κάνουμε σωστή επιλογή που συνδυάζει ποιότητα, χρόνο ζωής και οικονομία.

Σχετικες Ειδησεις