Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Προσφέρει κάτι παραπάνω η αντιπροσωπεία, από ένα συνοικιακό συνεργείο;

Προσφέρει κάτι παραπάνω η αντιπροσωπεία, από ένα συνοικιακό συνεργείο;

22/1/2024

Η διαφορά στην τιμή μπορεί να φτάσει και το 60%.
Πλέον δεν χάνεις την εγγύηση αν πας για service εκτός επίσημου δικτύου.
Κάποιες φορές όμως η αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος.
Σε ποιότητα εξυπηρέτησης και επαγγελματισμό πλεονεκτεί το επίσημο service.

Η διαφορά στην τιμή μπορεί να φτάσει και το 60%

Η προγραμματισμένη συντήρηση αλλά και τυχών απαιτούμενες επισκευές λόγω μιας μηχανολογικής βλάβης που μπορεί να προκύψουν-ειδικά στα παλιότερα αυτοκίνητα-απαιτούν συχνά σημαντικά ποσά. Λόγω της δυσκολίας των καιρών είναι αυτονόητο ότι ο καθένας θα εξετάσει τις επιλογές του και όταν πρόκειται να γλιτώσει μέρος του προϋπολογισμού του, και μπορεί η δουλειά να γίνει πέραν της επίσημης αντιπροσωπείας σε ένα «εξειδικευμένο» ή συνοικιακό συνεργείο, τότε ίσως η λύση αυτή προτιμηθεί. Η αντικατάσταση ιμάντων εκκεντροφόρου για παράδειγμα σε ένα VW Golf 15ετίας μπορεί να κοστίσεις έτσι έως και 60% λιγότερο.

Πλέον δεν χάνεις την εγγύηση αν πας για serviceεκτός επίσημου δικτύου

Τι γίνεται όμως με ένα πιο καινούργιο μοντέλο που βρίσκεται ακόμη εντός εργοστασιακής εγγύησης; Τι γίνεται αν βιάζομαι να κάνω σέρβις για να φύγω ταξίδι και η αντιπροσωπεία μου δίνει ραντεβού την άλλη εβδομάδα ή τέλος πάντων θέλω να γλιτώσω και κάποια χρήματα; Μπορώ να εμπιστευθώ ένα συνεργείο εκτός δικτύου επίσημων επισκευαστών της μάρκας για την προγραμματισμένη συντήρηση; Ή θα πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένος χάνοντας την εγγύηση; Οι νόμοι της Ε.Ε. είναι σαφείς: η εγγύηση ισχύει με την προϋπόθεση να γίνει η συντήρηση με τον τρόπο που προτείνει ο κατασκευαστής, με τα ανταλλακτικά που εγκρίνει, αλλά και στα προκαθορισμένα από εκείνον χιλιόμετρα ή χρονικά διαστήματα.

Κάποιες φορές όμως η αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος

Στην περίπτωση που η ανίχνευση μιας βλάβης όμως, απαιτεί ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα αλλά και εξειδικευμένες  γνώσεις πάνω στο μοντέλο, ή για την επισκευή του αυτοκινήτου χρειάζεται κάποιο ειδικό εργαλείο, τότε την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία δεν την γλιτώνεις, ακόμη και αν το αυτοκίνητο σου είναι 15ετίας. Τα πιο καινούργια μοντέλα μάλιστα, είναι χρήσιμο να «φισάρονται» στο εργοστασιακό διαγνωστικό για τυχόν αναβαθμίσεις ή ανακλήσεις , περιπτώσεις με τις οποίες φυσικά δεν μπορεί να ασχοληθεί το συνοικιακό συνεργείο.

Σε ποιότητα εξυπηρέτησης και επαγγελματισμό πλεονεκτεί το επίσημο service

Η αλήθεια να λέγεται, πολλές φορές ο διάκοσμος, η καθαριότητα του χώρου, η ύπαρξη μιας άνετης αίθουσας αναμονής αλλά και ο λίγο πιο απόλυτος  επαγγελματισμός του ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού θα σε κερδίσουν. Έτσι, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθείς στο επίσημοservice για τη συντήρηση ή την επισκευή του αυτοκινήτου σου, θα το κάνεις. Επιπρόσθετα, η ύπαρξη ενός βιβλίου συντήρησης εντός αντιπροσωπείας, παίζει σχεδόν πάντα ένα θετικό ρόλο στην μεταπώληση του αυτοκινήτου σου.

Εσύ τι κάνεις; Προτιμάς τη «σιγουριά» της αντιπροσωπείας ή να γλιτώνεις κάποια χρήματα; Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι θα γίνει σωστά η δουλειά ή δεν το ρισκάρεις με τα «εξειδικευμένα» συνεργεία;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις