Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δεν πέρασες KTEO; 400 ευρώ πρόστιμο

Δεν πέρασες KTEO; 400 ευρώ πρόστιμο

Διαβάστηκε από 33751 αναγνώστες - 22/12/2022

Δες αναλυτικά τα πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους ελέγχους KTEO και πώς θα τα αποφύγεις.

Αν έχει έρθει η ώρα για τον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σου δεν πρέπει να το καθυστερήσεις καθόλου. Σύμφωνα με το νόμο, όσα οχήματα δεν έχουν πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στη περίοδο που ορίζει το πρόγραμμα πρόσκλησης, τότε όταν προσκομίζονται για έλεγχο ή επανέλεγχο στο ΚΤΕΟ, θα επιβαρύνονται με παράβολα εκπροθέσμου Τεχνικού Ελέγχου.

 

Κοινοποίησέ το »

Tο ποσό του προστίμου αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει


Όταν το αυτοκίνητο προσκομίζεται για έλεγχο ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα το ποσό των παραβόλων αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει. Πιο συγκεκριμένα:

  • Εως 30 ημέρες 10 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 20 ευρώ
  • Ανω των 6 μηνών: 41 ευρώ

Τα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνουν το κόστος του ελέγχου και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), αλλά για τη δική σας διευκόλυνση, τα Mr. ΚΤΕΟ μπορούν να αναλάβουν την έκδοσή τους προσαυξανόμενα με διαχειριστικό κόστος.
 

Επίσης, σε περίπτωση που ένα όχημα προσέλθει για επανέλεγχο και έχουν παρέλθει 90 ημέρες από την ημερομηνία ελέγχου ΚΤΕΟ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις, τότε διενεργείται πλήρης έλεγχος ΚΤΕΟ και καταβάλλεται το αντίστοιχο τέλος κανονικού πλήρους ελέγχου μαζί με το ειδικό αυξημένο τέλος ανάλογο με το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης.

Αν σε έλεγχο της τροχαίας διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το άρθρο 86 του K.O.K. είναι 400 ευρώ.
 


Για να αποφύγεις τα έξοδα δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού για τεχνικό έλεγχο στα Mr. ΚΤΕΟ συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο www.mrkteo.gr ή τηλεφωνώντας στο 10300. Επίσης, η υπηρεσία αυτόματης υπενθύμισης ελέγχου των Mr. KTEO σε απαλλάσσει από το άγχος του να ξεχάσεις την ημερομηνία ελέγχου και να βρεθείς αντιμέτωπος με πρόστιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα και όταν έρθει η ώρα του ελέγχου θα ειδοποιηθείς έγκαιρα με email, SMS ή τηλεφωνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.mrkteo.gr

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις