Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η ιδέα που επανεφευρίσκει την έννοια του fastback

Η ιδέα που επανεφευρίσκει την έννοια του fastback

20/6/2024

Η Peugeot εκσυγχρονίζει την παραδοσιακή κλίση της γραμμής fastback στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με μια «αιωρούμενη» αεροτομή. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό ενισχύει την καμπύλη του αμαξώματος του νέου 3008 βελτιστοποιώντας παράλληλα την αεροδυναμική του. Το εντυπωσιακό πίσω τμήμα του νέου 3008 με το δυναμικό στυλ, υπογραμμίζεται και από την εμβληματική φωτεινή υπογραφή με τους τρεις όνυχες, διατηρώντας παράλληλα αρκετό χώρο στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων και όγκο χώρου αποσκευών (520 λτ. ανεξάρτητα του κινητήρα).

Αεροδυναμική Σιλουέτα

Στο νέο 3008, κάθε στυλιστική λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλει στην καινοτομία και την αποδοτικότητα. Οι κρυφές τσιμούχες των πλαϊνών παραθύρων στις πόρτες συμβάλλουν στην κομψή σχεδίαση των πλευρών του αυτοκινήτου. Ο αριθμός των διακοσμητικών στοιχείων στο αμάξωμα, έχει μειωθεί και όλα τα τμήματα χρωμίου, έχουν αφαιρεθεί.

Καινοτόμοι, αεροδυναμικοί τροχοί
Συνεχίζοντας το καινοτόμο έργο που ξεκίνησε με το 408, η Peugeot εξόπλισε το νέο 3008 με τροχούς που συμβάλλουν τόσο στο σύγχρονο στυλ όσο και στην αεροδυναμική απόδοση. Οι τροχοί των 19 ή 20 ινστών, με την τεχνική και γεωμετρική σχεδίασή τους, φέρουν το νέο έμβλημα της Peugeot στο καπάκι της πλήμνης τους.

Εκλεπτυσμένο και Στιβαρό
Όσον αφορά το εξωτερικό φινίρισμα, το 3008 αντανακλά μια νέα, πιο σύγχρονη και πιο στιβαρή προσέγγιση. Τα χρωμιωμένα μέρη έχουν αφαιρεθεί και την θέση τους έχουν πάρει λακαρισμένα μέρη: Meteor Grey στην μπροστινή ποδιά και στον πίσω προφυλακτήρα, Orbital Black στα καλύμματα των καθρεπτών και στις πλευρές κάτω από την μέση του αμαξώματος. Το νέο 3008 διατίθεται σε μια σειρά από έξι χρώματα. Χάρη στις καινοτόμες διχρωματικές βαφές, ο χρώμα Μπλε Obsession αλλάζει από μπλε σε πράσινο, ανάλογα με το φως και το σχήμα του τμήματος του αμαξώματος, εκφράζοντας κομψά την είσοδο του 2008 σε μια νέα εποχή. Το νέο Μπλε Ingaro, με τις απαλές αντανακλάσεις του, αναδεικνύει τέλεια τις σύγχρονες γραμμές του νέου 3008. Τα άλλα διαθέσιμα χρώματα είναι Λευκό Okenite, Μαύρο Pearl, Γκρι Artense και Γκρι Titanium. Το νέο 3008 GT διατίθεται στάνταρ σε δίχρωμη βαφή με γυαλιστερή μαύρη οροφή. Στις ηλεκτρικές εκδόσεις GT, τα κάτω τμήματα του εμπρός και του πίσω προφυλακτήρα, οι θόλοι των τροχών και τα προστατευτικά μαρσπιέ είναι επίσης βαμμένα σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση.

Υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας χώρος επιβατών
Εκτός από την εντυπωσιακή αιωρούμενη πανοραμική οθόνη 21 ινστών του νέου Peugeot Panoramic i-Cockpit, η έντονη γοητεία και ο τεχνολογικός χαρακτήρας της καμπίνας ενισχύονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, ο οποίος μπορεί να εξατομικευθεί σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτός ο φωτισμός αντανακλάται στην κομψή επένδυση από γνήσιο αλουμίνιο που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό και φτάνει καλύπτοντας το επάνω μέρος των δύο μπροστινών θυρών. Ο συνδυασμός αλουμινίου, φωτός και υφάσματος, δημιουργεί μια μοναδική ,υψηλής ποιότητας αρμονία από premium υλικά. Η πανοραμική οθόνη μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Το «αιωρούμενο» εφέ τονίζεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, η πηγή του οποίου βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Για βέλτιστη εργονομία, αυτή η πανοραμική οθόνη των 21 ινστών είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τον οδηγό, ενώ παραμένει απόλυτα προσβάσιμη από το συνοδηγό. Αυτή η μεγάλη και υψηλής ποιότητας ψηφιακή οθόνη συνδυάζει δύο βασικές λειτουργίες του Peugeot i-Cockpit.

  • Στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης και πάνω από τη στεφάνη του μικρού τιμονιού, εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες οδήγησης του πίνακα οργάνων (ταχύτητα, ισχύς, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ροή ενέργειας).
  • Στη δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο κέντρο του ταμπλό, το τμήμα της οθόνης αφής είναι προσβάσιμο τόσο από τον οδηγό όσο κα ιαπό τον συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, πλοήγησης πολυμέσων συνδεσιμότητας κλπ
Το νέο Peugeto Panoramic i-Cockpit θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική και εργονομία
Το νέο Peugeot Panoramic i-Cockpit διαθέτει μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική. Είναι καινοτόμο καθώς η πανοραμική οθόνη είναι τοποθετημένη στο ταμπλό με ένα σύστημα στερέωσης που είναι αόρατο στους επιβάτες. Αυτή η διάταξη βελτιώνει την προσβασιμότητα και την ορατότητα των πληροφοριών που εμφανίζονται στην πανοραμική οθόνη αφής των 21 ιντσών. Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό φιλοξενούνται τα χειριστήρια i-Toggles, πλήρως προσαρμόσιμα πλήκτρα αφής που μπορούν να προγραμματιστούν για να παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε 10 από τις αγαπημένες λειτουργίες του χρήστη: Κλήση μια επαφής, έναρξη πλοήγησης σε έναν συχνά χρησιμοποιούμενο προορισμό, συντονισμός του ραδιοφώνου σε έναν σταθμό, ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας κλιματισμού και τα λοιπά. Η κεντρική κονσόλα είναι ευρύχωρη και τακτοποιημένη, ώστε να αυξήσει το διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση και για τον συνοδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και άνετο χώρο διαβίωσης. Αυτή η ευρύχωρη αρχιτεκτονική είναι αποτέλεσμα της μετατόπισης του χιειριστηρίου ελέγχου του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στο ταμπλό. Αυτό το χειριστήριο βρίσκεται πλέον στα δεξιά του τιμονιού, δίπλα στο κουμπί start/stop του αυτοκινήτου. Έτσι, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο χειριστήριο του κιβωτίου ταχυτήτων και το σβήσιμο ή την εκκίνηση του κινητήρα, με μια μόνο διαισθητική κίνηση.
 

Σελ.
1
Νέο Peugeot 3008
Σελ.
2
Το next - level PEUGEOT 3008
Σελ.
3
Η ιδέα που επανεφευρίσκει την έννοια του fastback
Σελ.
4
Τιμόνι μικρής διαμέτρου με νέα χειριστήρια
Σελ.
5
Αφθονοι χώροι και τεράστιος χώρος αποσκευών
Σελ.
6
Μια νέα πλατφόρμα που θέτει νέα πρότυπα
Σελ.
7
Αναγεννητική πέδηση 3 επιπέδων