Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Αναγεννητική πέδηση 3 επιπέδων

Αναγεννητική πέδηση 3 επιπέδων

20/6/2024

Αυτή η λειτουργία καθιστά ενστικτώηδη και εύκολη τη ρύθμιση του βαθμού ανάκτησης ενέργειας καθώς και του επιπέδου της δύναμης φρεναρίσματος του οχήματος. Χρησιμοποιώντας τα paddles πίσω από το μικρό τιμόνι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα σε 1 από τα 3 επίπεδα, με το αριστερό πτερύριο να αυξάνει το επίπεδο ανάκτησης και το δεξί να την μειώνει: Χαμηλό για αίσθηση φρεναρίσματος παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης
Μεσαίο για αυξημένη δύναμη φρεναρίσματος μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι
Υψηλό για μέγιστη επιβράδυνση κατά το άφημα του γκαζιού άρα και μέγιστη αναγέννηση
Τα δύο τελευταία ενεργοποιούν αυτόματα και τα πίσω φώτα stop

Hybrid
To νέο 3008 αποτελεό τον κύριο εκφραστή της υπεροχής της Peugeot στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ο υβριδικός κινητήρας HYBRID 136 e-DCS6 εφοδιάζεται με μια μπαταρία 48V ιόντων λιθίου σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, προσφέροντας ισχύ 136hp. Η μπαταρία 0.9kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά οφέλη καθώς όλοι οι εσωτερικοί χώροι παραμένουν ανεπηρέαστοι ενώ διατηρείται αμετάβλητος ο χώρος επισκευών. Το νέο 3008 Hybrid, προσφέρει περισσότερο από 50% αμιγώς ηλεκτρική κίνησ (zero emission electric mode) στις καθημερινές διαδρομές, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων έως 20%, προσφέροντας συνολική αυτονομάι εως 640km χάρη στο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 55lt. 

Plug-in Hybrid
Το νέο 3008 Plug-In Hybrid δεν κάνει συμβιβασμούς καθώς ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα της 100% ηλεκτρικής οδήγησης για τις καθημερινές διαδρομές και την αυτονομία που παρέχει ο καινητήρας εσωτερικής καύσης για μεγαλύτερες διαδρομές και ταξίδια. Ο κινητήρας 1.6 PLUG-IN HYBRID 195 e-DCS7 συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτρικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων προσφέροντας ισχύ 195hp(143kW), Το νέας γενιάς Plug-In υβριδικό σύστημα εφοδιάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 21kW προσφέροντας ως και 87χλμ. αμιγούς ηλεκεκτρικής οδήηγησς και περισσότερα από 100χλμ. αυτονομίας σε συνθήκες αστικής οδήγησης. Χάρη στο μεγάλο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 55lt, το νεό Plug-In Hybrid προσφέρει αυτονομία έως 635χλμ. Το νέο 3008 Plug-In Hybrid διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό ενσωματωμένο φορτιστή 7,4kW και καλώδιο Mode 3, προσφέροντας πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 3 ώρες.

Τελευταίας γενιάς συστήματα δικτύωσης και πληροφόρησης
Η τεχνολογική εμπειρία ολοκληρώνεται με το Peugeot i-Connect Advanced που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του νέου 3008. Αυτό ενσωματώνει ένα δικτυωμένο σύστημα πλοήγησης της TomTom, υψηλής απόδοσης και περιλαμβάνει την λειτουργία «Trip Planner» που σχεδιάζει τη βέλτιστη διαδρομή για να μεγιστοποιήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου και διευκολύνει την φόρτιση. Για τον υπολογισμό της ιδανικής διαδρομής, το σύστημα λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών συμπεριλαμβανόμενης της απόστασης που θα διανύσει, του αρχικού επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, του επιθυμητού επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας κατά την άφιξη, της ταχύτητας, της κατανάλωσης ενέργειας, της κυκλοφορίας του τύπου δρόμου, του υψομέτρου και φυσικά τα σημεία φόρτισης που είναι διαθέσιμα στον προορισμό. Η λειτουργία φωνητικών εντολών με αναγνώριση φυσικής ομιλίας «ΟΚ Peugeot» παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες του infotainment, καθώς και στο τηλέφωνο. Αυτή η φωνητική αναγνώριση είναι πλέον σε θέση να διακρίνει τις εντολές που γίνονται από τον οδηγό ή τον συνοφηγό. Για να υποστηρίξει τους χρήστες και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν, το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένα εγχειρίδια χρήσης και εκπαιδευτικά βίντεο προσβάσιμα μέσω QR Code. Οι ενημερώσεις του συστήματος πραγματοποιούνται με την μέθοδο του Over the Air. 

Πλήρης Συνδεσιμότητα
Όλα τα 3008 διαθέτουν δύο θύρες USB-C στο μπροστινό μέρος της κεντρικής κονσόλας, η μία για φόρτιση κα ιμεταφορά δεδομένων και η άλλη αποκλειστικά για φόρτιση. Επιπλέον, προσφέρουν δύο θύρες USB-C για φόρτιση και στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας για τους πίσω επιβάτες. Όλα τα 3008 είναι εξοπλισμένα με τρεις ρευματολήπτες των 12 volt που βρίσκονται μπροστά και πίσω στην κεντρική κονσόλα και στο πορτμπαγκάζ. Στην κεντρική κονσόλα και κάτω ακριβώς από τους διακόπτες i-Toggles, υπάρχει ειδική θέση ασύρματης φόρτισης (15w) του smartphone.

Νέες υπηρεσίες δικτύωσης
Η εφαρμογή για smartphone «My Peugeot» επιτρέπει στους χρήστες του 3008 να παραμένουν μόνιμα συνδεδεμένοι με το όχημά τους και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες από απόσταση:

  • Γεω-εντοπισμός του οχήματος: Λήψη ειδοποιήσεων για επερχόμενες εργασίες συντήρησης
  • Εξ αποστάσεως έλεγχος κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών και ενεργοποίηση των φώτων και της κόρνας που βοηθούν στον εντοπισμό της θέσης που έχετε παρκάρει
  • Έναρξη ή προγραμματισμός κλιματισμού. Εκτός από μεγαλύτερη άνεση, αυτή η λειτουργία βοηθά στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας ανεβάζοντας την θερμοκρασία της μπαταρίας όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
  • Έλεγχος, έναρξη, τερματισμός ή προγραμματισμός της φόρτισης. 
  • Το App Store είναι ένα μπουκέτο εφαρμογών με διαφορετικές κατηγορίες που διατήθεται απευθείας στο infotainment του νέου 3008
Φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση
Για το νέο Peugeot 3008 έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 500 κιλά πράσινων υλικών σε όλο το όχημα.
  • Ο πράσινος χάλυβας και το αλουμίνιο αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής μάζας των πράσινων υλικών
  • Περισσότερα από 30 πολυμερή μέρη παράγονται με πράσινα υλικά
  • Το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται σε προφυλακτήρες, αεροτομές, αποθηκευτικούς χώρους και μοκέτες
Η βάση των μπαταριών έχει σχεδιαστεί στο εργοστάτιο της Stellantis στο Mulhouse και στην συνέχεια οι μοονάδες των μπαταριών συναρμολογούνται στο εργοστάσιο του Sochaux, όπου κατασκευάζεται το 3008.

Απλή και κατανοητή γκάμα εκδόσεων

Το 3008 θα διατίθεται σε 2 εκδόσεις εξοπλισμού, Allure και GT. Η έκδοση Allure διαθέτει μονόχρωμη βαφή αμαξώματος, εσωτερικές επενδύσεις σε συνδυασμό δέρμα - ύφασμα, με ανάγλυφα μοτίβα. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας HD, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, προβολείς και φώτα LED, ζάντες αλουμινίου 19 ινστών, Peugeot Panoramic i-Cockpit με κυρτή οθόνη 21 ιντσών, επαγωγικό φορτιστή smartphone, δικτυωμένο σύστημα πληροφόρησης Peugeot i-Connect, i-Toggles με δυνατότητα εξατομίκευσης, Peugeot i-Connect, προηγμένο σύστημα δικτυωμένων πληροφοριών.
Η έκδοση GT διατίθεται σε δίχρωμο αμάξωμα με μαύρη οροφή και εσωτερικές επενδύσεις από Alcantara. Ο βασικός εξοπλισμός, επιπλέον της έκδοσης Allure περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, προβολείς pixel LED, μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, προσαρμόσιμο φωτισμό περιβάλλοντος.

Σελ.
1
Νέο Peugeot 3008
Σελ.
2
Το next - level PEUGEOT 3008
Σελ.
3
Η ιδέα που επανεφευρίσκει την έννοια του fastback
Σελ.
4
Τιμόνι μικρής διαμέτρου με νέα χειριστήρια
Σελ.
5
Αφθονοι χώροι και τεράστιος χώρος αποσκευών
Σελ.
6
Μια νέα πλατφόρμα που θέτει νέα πρότυπα
Σελ.
7
Αναγεννητική πέδηση 3 επιπέδων