Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι μπαταρία χρειάζονται τα αυτοκίνητα με start-stop;

Τι μπαταρία χρειάζονται τα αυτοκίνητα με start-stop;

5/4/2022

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας; Την επηρεάζει το σύστημα start-stop; Ποια είναι η πιο κατάλληλη για το αυτοκίνητό μου; Έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Η μπαταρία σε ένα αυτοκίνητο είναι η καρδιά που δίνει παλμό. Χωρίς αυτή δεν θα μπορεί, όχι μόνο να «μπει μπροστά» ο κινητήρας, αλλά δεν θα λειτουργούν και μια σειρά από περιφερειακά μέρη του οχήματος όπως το ραδιόφωνο ή το τιμόνι. 

Κοινοποίησέ το »



Η σημασία και ο ρόλος της σε απαραίτητα συστήματα

Η μπαταρία του αυτοκίνητου σας είναι τόσο σημαντική όσο κι ο κινητήρας του. Χωρίς αυτή, αμάξι δεν υπάρχει ουσιαστικά. Αποτελεί το εξάρτημα που δίνει «ζωή» στον κινητήρα, ενώ  είναι και «πηγή ζωής» για μια σειρά από περιφερειακά μέρη του οχήματος (βλ. ραδιόφωνο, τιμόνι, κλιματισμός, παράθυρα κτλ.).
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, η μπαταρία του αυτοκινήτου παίζει καθοριστικό ρόλο και στον τομέα της ασφάλειας. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα εισάγει συνεχώς νέους τρόπους ελέγχου του αυτοκινήτου που για να λειτουργήσουν, χρειάζονται πολύ απλά ρεύμα! Σε αυτά τα συστήματα, περιλαμβάνονται συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως π.χ. τα φρένα και το σύστημα ABS, καθώς και το σύστημα παθητικής ασφάλειας όπως π.χ. οι αερόσακοι.

Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι όταν κάνουμε αλλαγή της μπαταρίας μας, θα κάνουμε σωστή επιλογή που συνδυάζει ποιότητα, χρόνο ζωής και οικονομία

Χαρακτηριστικά μπαταρίας

Θα πρέπει να συμβουλευόμαστε πάντα τις συγκεκριμένες προδιαγραφές του κατασκευαστή για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μπαταρία. Αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή (manual).
 
Τύπος & Μέγεθος. Η κάθε μπαταρία φέρει ένα κωδικό που δείχνε το μέγεθος και τον τύπο της μπαταρίας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή της μπαταρίας αλλάζει και ο κωδικός. Συμβουλευόμαστε το manual του κατασκευαστή για να βρείτε ποιός κωδικός είναι κατάλληλος για το αυτοκίνητο μας

Χωρητικότητα (Αμπέρ). Ο αριθμός χωρητικότητας της μπαταρίας σημαίνει τον αριθμό των αμπέρ που μπορεί να παράγει η μπαταρία ανά ώρα. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η τιμή, τόσο περισσότερο μπορεί να κρατήσει η μπαταρία χωρίς φόρτιση. Είναι καλό να επιλέγουμε μπαταρία με αμπέρ που να είναι τουλάχιστον ίδια με αυτά του κατασκευαστή. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερα αλλά ποτέ λιγότερα.

Ισχύς Εκκίνησης. Πολύ απλά, αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει η μπαταρία κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό αν το αυτοκίνητό μας είναι υβριδικό ή τελευταίας τεχνολογίας, και φέρει τεχνολογία Start/Stop. Η εν λόγω τεχνολογία απαιτεί υψηλές τιμές ισχύς εκκίνησης.

Τύπος των πόλων (μικροί, μεγάλοι)
 
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις