autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Το «κόλπο» για να μην σου κλέψουν ζάντες και καταλύτη

Το «κόλπο» για να μην σου κλέψουν ζάντες και καταλύτη

Apps της «μαμάς» σαν συναγερμοί
Δεν μπορούν να τα απενεργοποιήσουν όπως ένα συναγερμό
Καταλαβαίνουν κάθε προσπάθεια παραβίαση και στέλνουν ειδοποίηση
Αν το ρυμουλκήσουν ακολουθεί την πορεία του

Πως δεν θα σου κλέψουν τις ζάντες

Είναι τρομακτικό να σηκωθείς το πρωί και να δεις το αυτοκίνητό σου πάνω σε τρίποδα χωρίς ζάντες ή να πας να βάλεις μπρος και να καταλάβεις ότι σου έχουν ξηλώσει τον καταλύτη, μη φτάσουμε στο σημείο να μην το δεις καν…

Apps της «μαμάς» σαν συναγερμοί

Οι μάρκες λοιπόν που χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα After Sales υπηρεσιών, εκμεταλλευόμενες την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν τις απαντήσεις, ώστε να σας προφυλάξουν από τους επιτήδειους , χάρη στις νέες ψηφιακές εφαρμογές που προσφέρουν. Apps που σε πολλές των περιπτώσεων είναι καλύτερες και από συναγερμό, αφενός γιατί δεν μπορούν να τις απενεργοποιήσουν όπως ένα συναγερμό, αφετέρου  διότι δυστυχώς, οι περισσότεροι όταν ακούμε το συναγερμό απλά πατάμε το κουμπί να κλείσει χωρίς να τσεκάρουμε.

Πως ακριβώς λειτουργούν; Πρόκειται για λειτουργίες των εφαρμογών που έχουν σχεδιάσει οι εταιρείες και συνδέουν το αυτοκίνητό σας με το smartphone σας. Αυτές οι λειτουργίες καταλαβαίνουν κάθε προσπάθεια παραβίασης του οχήματος και στέλνουν αμέσως ειδοποίηση στο κινητό σας. Ας δούμε αναλυτικότερα κάποια παραδείγματα.

Τα applications των Ford, Mercedes και SEAT

Το app της Mercedes, «Mercedes me connect» συνδυάζει το συνολικό πακέτο προστασίας «URBAN GUARD» με ένα σύστημα συναγερμού. Έτσι αυτόματα όταν πάει κάποιος να το παραβιάσει ή την τρακάρει όσο είναι παρκαρισμένη σας στέλνει push notification, ενώ ταυτόχρονα «βαράει» και τον συναγερμό. Παράλληλα η εφαρμογή κρατάει ιστορικό που παρκάρατε και σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το ρυμουλκήσουν ακολουθεί την πορεία του. Τέλος, ακόμη και αν αντιληφθεί κινήσεις μέσα στην καμπίνα, ενεργοποιεί αυτόματα οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις.

Η Ford με τη σειρά της διαθέτει το «SecuriAlert» μέσω της γνωστού app «FordPass», η οποία στέλνει στο κινητό σας ειδοποίηση, αν αντιληφθεί (μέσω των πολλών αισθητήρων που διαθέτει) όταν αντιληφθεί οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των θυρών. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι πως μπορεί να καταλάβει ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το Ford σας με κλεμμένο κλειδί ή «κλώνο», κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι απλοί συναγερμοί.

Αντίστοιχη εφαρμογή θα συναντήσουμε και από την SEAT, η οποία προσφέρει στους ιδιοκτήτες Online αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού μέσω της εφαρμογής «SEAT Connect».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις