Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τι ελέγχω πριν τις διακοπές στο αυτοκίνητό μου

Τι ελέγχω πριν τις διακοπές στο αυτοκίνητό μου

Συντήρηση κλιματισμού για οικονομία και δροσιά
Η μπαταρία γράφει υπερωρίες και είναι πιθανό να σε αφήσει
Υγρά και λιπαντικά μπορεί να προκαλέσουν ακριβές ζημιές
Τα λάστιχα γλιστράνε περισσότερο στην άσφαλτο

Συντήρηση κλιματισμού για οικονομία και δροσιά

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εκτός από τις διακοπές σου, θα πρέπει να προγραμματίσεις και έναν έλεγχο του αυτοκινήτου σου για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις. ¶λλωστε πλέον είναι απλό, καθώς οι περισσότερες μάρκες σας προσφέρουν online ραντεβού.

Οι υψηλές θερμοκρασίες λοιπόν, δημιουργούν ειδικές καταστάσεις για κάποια μέρη. με πρώτο απ΄ όλα το σύστημα κλιματισμού. Θα πρέπει να ελεγχθεί η απόδοσή του και φθισικά η πληρότητα σε φρέον, καθώς πέρα από τη χαμηλή απόδοσή του, όσο περισσότερο ζορίζεται τόσο αυξάνει και την κατανάλωση. Επίσης εξασφαλίστε ότι η συντήρηση θα γίνει σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει ο κατασκευαστής, καθώς αν τυχόν χαλάσει το κομπρεσέρ υπολογίστε αρκετές 100άδες ευρώ ζημιά. Οπότε καλό θα είναι να πάρετε και εγγύηση καλής λειτουργίας από τον επισκευαστή.

Η μπαταρία γράφει υπερωρίες και είναι πιθανό να σε αφήσει

Παρέα με τον κλιματισμό, υπερωρίες κάνει και η μπαταρία του αυτοκινήτου σου, η οποία αποτελεί και την πιο πιθανή αιτία να μείνεις. Η μπαταρία ζορίζεται πολύ περισσότερο το καλοκαίρι καθώς έχει μα τροφοδοτήσει και να μοιράσει την ισχύ της σε περισσότερα συστήματα. Συνεπώς ελέγξτε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ειδικά σε στα πιο καινούρια οχήματα που έχουν πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και άνεσης, εμπιστευτείτε τις γνήσιες, καθώς είναι κατασκευασμένες και δοκιμασμένες για να μπορούν να συνεργάζονται και να διαμοιράζουν ακριβώς το ρεύμα που χρειάζονται αυτά τα συστήματα.

Υγρά και λιπαντικά μπορεί να προκαλέσουν ακριβές ζημιές

Οι πιο μεγάλες ζημιές που μπορούν να προκληθούν είναι αυτές που αφορούν το κινητήριο σύνολο. Έτσι πριν από κάθε ταξίδι θα πρέπει  να ελεγχτούν τα λάδια του κινητήρα. Τα επιπλέον κιλά από τις αποσκευές, οι μεγάλες αποτάσσεις και ο ποιο θερμός αέρας που περνάει από τους αεραγωγούς, επιβαρύνουν τη λειτουργία του κινητήρα.

Αντίστοιχα προσοχή θα πρέπει να δώσετε και στο υγρό του ψυγείου. Η μη σωστή λειτουργία του συστήματος ψύξης,  μπορεί να παρασύρει σε δυσλειτουργία όλο το κύκλωμα, «εκτοξεύοντας» το κόστος επισκευής σε υψηλά επίπεδα.

Τα λάστιχα γλιστράνε περισσότερο στην άσφαλτο

Τελευταία αφήσαμε τα ελαστικά, τα οποία ωστόσο είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξετε, καθώς αφορά και στην ασφάλεια σας. Τα φθαρμένα και ξεφούσκωτα λάστιχα, από μόνα τους είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την απόσταση φρεναρίσματος. Ειδικά το καλοκαίρι που η άσφαλτος στο επαρχιακό δίκτυο «βγάζει» λάδι γίνεται ιδιαίτερη γλιστερή και επικίνδυνη.

Ελέγχοντας το βάθος του πέλματος και την πίεση των ελαστικών, εξασφαλίζεις σιγουρεύεσαι ότι θα οδηγείς με ασφάλεια και δε θα ξοδεύεται επιπλέον χρήματα σε καύσιμα.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις