Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αφαιρέστε τον τροχό. Σίγουρα εάν υπάρχει η δυνατότητα για μπάρα ανύψωσης, η διαδικασία γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη.

Κάνε τα φρένα σου «αγωνιστικά» με 25 ευρώ

Διαβάστηκε από 12643 αναγνώστες - 28/3/2020

Προτιμάτε κατακκόκινο χρώμα ή έντονο κίτρινο;Σίγουρα οι πολύχρωμες δαγκάνες έχουν συνδυαστεί με αυτοκίνητα επιδόσεων που χρειάζονται και βαρβάτα φρένα. Για όσους όμως έχουν ένα απλό αυτοκίνητο αλλά όχι γεμάτο πορτοφόλι, υπάρχει και το... απλό βάψιμο με 25 ευρώ.

Οι δαγκάνες των φρένων στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι καλυμμένες από αρκετή βρωμιά, χώμα και σίγουρα λεκκέδες σκουριάς. Βέβαια αυτή η εικόνα δεν τραβάει συνήθως την προσοχή μας καθώς οι εργοστασιακές ζάντες ή τα τάσια φροντίζουν να αποκρύψουν το μεγαλύτερο μέρος της. Τί γίνεται όμως εάν στη ρόδα τοποθετηθούν νέες σπορ ζάντες ελαφρού κράματος και νέας σχεδίασης;

Είναι δυνατόν να αφήσετε τις σκουριασμένες και βρώμικες δαγκάνες να χαλάνε ολοκληρωτικά το νέο αυτό σύνολο; Μην αγχώνεστε, δεν είναι ανάγκη να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα φρένων σας ξοδεύοντας εκατοντάδες ευρώ. Εάν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σας, προμηθευτείτε την ειδική μπογιά, ακολουθήστε τις οδηγίες και... έτοιμοι.

 
SOS1: Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ειδική μπογιά, η οποία ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα της στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται στο σημείο.
Το πέρασμα του βερνικίου στην δαγκάνα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με μικρό πινέλο. Η διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια στις κινήσεις καθώς δεν πρέπει το χρώμα να πιτσιλίσει τα γύρω εξαρτήματα. Προχωρήστε τη διαδικασία αργά και σχολαστικά χωρίς βιασύνες, ενώ για να βγει το σωστό και επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάζονται δύο στρώσεις, με μία μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους. Ακόμα και αν δεν μπορεί να συγκριθεί το χέρι σας με αυτό ενός επαγγελματία, όταν τοποθετηθεί και η ζάντα μπροστά, θα φαίνεται σαν αριστούργημα.

SOS2: Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, οι δαγκάνες πρέπει να καθαριστούν πάρα πολύ καλά με μία συρμάτινη βούρτσα και καθαριστικό φρένων. Για να σας βοηθήσουμε, βάψαμε τις δαγκάνες της δικιάς μας Mercedes C-Class και σας παραθέτουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία μέσα από το φωτογραφικό υλικό.

Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία στο φωτορεπορτάζ

Καθαρίστε σχολαστικά την δαγκάνα του φρένου με συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρεθούν και οι λεκκέδες σκουριάς.


Ολοκληρώστε τον καθαρισμό με ειδικό σπρέι ώστε να αφαιρεθούν στο 100% τα υπολείμματα βρωμιάς.


Καλύψτε τα κοντινά στη δαγκάνα σημεία ώστε να μην πιτσιλιστούν κατά την βαφή. Απλώστε ταινία για διευκόλυνση.
 


Περάστε 2 στρώσεις τη μπογιά με 15 λεπτά απόσταση. Εκτελέστε αργά και με προσοχή χωρίς βιασύνη.
 


Ακόμα και αν παραμείνουν ατέλειες, όταν τοποθετηθεί ξανά η ζάντα, δεν θα φαίνονται.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις