Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τσέκαρε το A/C σου για να γλιτώσεις μεγάλη ζημιά

Τσέκαρε το A/C σου για να γλιτώσεις μεγάλη ζημιά

Αν το A/C δεν είναι καλοσυντηρημένο μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο
Το A/C μπορεί να «βγάλει» ζημιά ακόμα και πάνω από 1.000 ευρώ
Αν «μπουκώσει» το σύστημα A/C αυξάνεται η κατανάλωση
Για τη σωστή συντήρηση χρειάζονται και τα σωστά προϊόντα

Αν το A/C δεν είναι καλοσυντηρημένο μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο

Η θερμοκρασία είναι στα ύψη, γεγονός που κάνει την οδήγηση πιο δύσκολη, τόσο για τον οδηγό που «αμβλύνει» τα αντανακλαστικά του, όσο και το ίδιο το όχημα, όπως π.χ. στην απόδοση των φρένων. Ειδικά λοιπόν στη χώρα μας είναι βασική προϋπόθεση η χρήση του κλιματισμού, το οποίο προαπαιτεί το κλιματιστικό να λειτουργεί σωστά.

Το Α/C του αυτοκινήτου έχει ειδικά φίλτρα στην εισαγωγή του αέρα που εγκλωβίζουν την είσοδο της σκόνης και άλλων ουσιών στην καμπίνα του οχήματος. Παράλληλα σε συνδυασμό με τα φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα προστατεύουν τους επιβάτες από επιβλαβείς ουσίες, όπως επικίνδυνα αέρια. Συνεπώς θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ιδανικά γνήσια που φιλτράρουν καλύτερα. Τα μη ποιοτικά φίλτρα είναι πιθανό να γίνουν η αιτία για πονοκεφάλους και αναπνευστικά ζητήματα. 

Το A/C μπορεί να «βγάλει» ζημιά ακόμα και πάνω από 1.000 ευρώ

Δεν είναι μόνο η υγεία -που είναι η σημαντικότερη- ωστόσο. Το σύστημα κλιματισμού είναι αρκετά περίπλοκο και σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα στον κομπρέσορά του, τότε η ζημιά μπορεί και να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ, σε περίπτωση που είναι τοποθετημένος κοντά στο στρόφαλο. Τέτοια ζημιά είναι πιθανό να προκληθεί από κομμένο σωλήνα του συστήματος σε περίπτωση που μπλοκάρει το φίλτρο.

Αν «μπουκώσει» το σύστημα A/C αυξάνεται η κατανάλωση

Μην τρομοκρατηθείτε, δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Οποιοσδήποτε τεχνικός που έχει εμπειρία στο αυτοκίνητό σας μπορεί να το αντιληφθεί και έτσι να μη φτάσετε ως εκεί. Γι αυτό άλλωστε είναι και απαραίτητος ο έλεγχος και η συντήρηση του συστήματος.
Βέβαια λογικά αν έχει ξεκινήσει να μπλοκάρει το σύστημα θα το καταλάβετε και εσείς, διότι θα έχει μειωμένη απόδοση και δεν θα δροσίζει αποτελεσματικά την καμπίνα. Έτσι για να μπορέσει να αντλήσει περισσότερη ενέργεια θα δουλέψει «υπερωρίες» ο κομπρέσορας, παίρνοντας αντίστοιχα ενέργεια από το στρόφαλο του μοτέρ. Τι σημαίνει αυτό; Ανεβασμένη κατανάλωση καυσίμου.

Για τη σωστή συντήρηση χρειάζονται και τα σωστά προϊόντα

Η συντήρηση του κλιματισμού λοιπόν δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι μια ανάγκη του αυτοκινήτου σας, η οποία θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και ιδανικά το καλοκαίρι.

Οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης είναι ο έλεγχος και αναπλήρωση του ψυκτελαίου, η συμπλήρωση του φρέον, ο καθαρισμός των εναλλακτών, ο έλεγχος των φίλτρων και η απολύμανση. Εργασίες που χρειάζονται εξειδικευμένα χημικά προϊόντα και το σημαντικότερο τεχνικούς με εξειδικευμένη γνώση στο αυτοκίνητό σας και μαθημένους στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Φυσικά η ιδανική λύση είναι το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργιών της μάρκας σας, που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχετε σιγουριά τόσο για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν όσο και για την ποιότητα των εργασιών. Γι αυτό εξάλλου και οι εργασίες τους συνοδεύονται από γραπτή εγγύηση. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που κάνουν καλή δουλειά, ωστόσο δεν μπορούν ούτε εγγύηση να σας δώσουν και το κυριότερο αν συμβεί οτιδήποτε μετά να μην σας καλύπτει η εργοστασιακή σας εγγύηση.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις