Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Audi Q5

Διαβάστηκε από 33112 αναγνώστες - 10/2/2017

Η 2η γενιά του Q5 ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Audi στη μεσαία κατηγορία των SUV, χάρη στην δυναμική του σχεδίαση, την τεχνολογία του αλλά και την ποιότητά του.
 

Σχεδιαστικά το νέο Q5 παραπέμπει στα Audi Q7 και A4, κερδίζοντας έτσι σε κύρος. Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι στο εμπρόσθιο τμήμα οι στενοί προβολείς με τα LED φώτα ημέρας (προαιρετικά και φώτα λέιζερ), τα μεγάλα LED φώτα στο πίσω τμήμα και οι τονισμένοι πίσω πλαϊνοί ώμοι. Η καμπίνα των επιβατών του νέου Audi Q5 σχεδιαστικά θυμίζει αυτή του νέου Q7 και του A4, έχοντας λιτές σχεδιαστικές γραμμές, αλλά και αρκετά στοιχεία που προβάλουν τον τεχνολογικό χαρακτήρα του. Έτσι, μπροστά από τον οδηγό συναντούμε τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit, με υψηλής ευκρίνειας οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ μια ακόμη οθόνη «αιωρούμενη» στην κονσόλα με διαγώνιο 7,0 ή 8,3 ιντσών, είναι διαθέσιμη για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων. Στο πεδίο της ποιότητας η Audi έχει χρησιμοποιήσει τα πλέον ποιοτικά υλικά, δίνοντας στο νέο Q5 μια άκρως πολυτελή παρουσία. 
Η δεύτερη γενιά του Audi Q5 επωφελείται από το γεγονός ότι βασίζεται πάνω στη νεότερη MLB evo πλατφόρμα των Audi A4 και Audi Q7, και είναι 90 κιλά ελαφρύτερο, με όφελος στην οδική του συμπεριφορά, την κατανάλωση και τις επιδόσεις. Στο πεδίο της ανάρτησης, υπάρχει νέα πίσω αρχιτεκτονική με ανάρτηση 5 συνδέσμων, ενώ νέα ρύθμιση διαθέτει και η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού. 
Προαιρετικά, υπάρχει και ανάρτηση με αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ για πρώτη φορά στο Audi Q5 θα είναι διαθέσιμη και αερανάρτηση. Η γκάμα των κινητήρων του νέου Audi Q5 περιλαμβάνει έναν 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα με 252 ίππους, αλλά και έναν turbodiesel στα 2.000 κ.εκ. με 150, 163 ή 190 άλογα. Στην κορυφή, τοποθετείται ο 3λιτρος TDI των 286 ίππων ισχύος με 620 Nm ροπής. Ανάλογα με την έκδοση , ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει είτε το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic με 7 σχέσεις. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement