Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναβάθμιση στο εσωτερικό του νέου Micra, όπου ξεχωρίζουν η οθόνη αφής, καθώς και η δερμάτινη χρωματιστή φάσα κατά μήκος του ταμπλό.

Νέο Nissan Micra

Διαβάστηκε από 33120 αναγνώστες - 10/2/2017

Το Nissan Micra 5ης γενιάς είναι γεγονός. Με μοντέρνα σχεδίαση, turbo κινητήρες, και diesel, προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και κορυφαία ποιότητα βάζει στόχο για την κορυφή κοιτάζοντας στα μάτια τα ευρωπαϊκά best seller.
 

Ένα από τα πλέον καυτά νέα μοντέλα του 2017 είναι το Nissan Micra 5ης γενιάς, το οποίο έρχεται με έναν εξ΄ ολοκλήρου νέο σχεδιασμό, ενώ η κατασκευή του ήταν στοχευμένη στο ευρωπαϊκό κοινό, τη μεγαλύτερη αγορά hatchback του κόσμου. Για αυτό πλέον σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες, έχει περισσότερο εσωτερικό χώρο και έχει εφοδιαστεί με νέους κινητήρες τούρμπο μικρότερου κυβισμού.

Σχεδίαση
Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του αποτελεί η μεγάλη μάσκα σε σχήμα V και τα μεγάλα φώτα εμπρός. Ωστόσο την παράσταση κλέβει το έντονο νεύρο που ξεκινάει πάνω από τα μπροστινά φανάρια σαν να ήταν φρύδι, κατεβαίνει απότομα κάτω ώστε να τονίσει τους θόλους, κάνει ένα «σπάσιμο» στη μέση της πόρτας του οδηγού, και στη συνέχεια ρέει αρμονικά προς τα πίσω και καταλήγει στα πίσω φώτα, ώστε να τονιστεί ο δυναμισμός του μοντέλου. Αλλα, βασικά στοιχεία της εξωτερικής του εμφάνισης αποτελούν τα πόμολα των χειρολαβών των πίσω θυρών που είναι κρυμμένα ψηλά στις πόρτες, καθώς και το βάψιμο των πίσω κολόνων σε μαύρο χρώμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η γραμμή της οροφής που πέφτει αρμονικά προς τα πίσω δίνοντας την αίσθηση κουπέ αμαξώματος την ώρα που το γυαλί στην πίσω κολόνα ενισχύει το οπτικό τρικ ότι η οροφή αιωρείται. Φυσικά ο σχεδιασμός του νέου Micra δεν αδιαφορεί για την αεροδυναμική, με τους Ιάπωνες να κάνουν λόγο για αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,29, τιμή κορυφαία στην κατηγορία.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό του νέου Nissan Micra είναι και αυτό, όπως και το αμάξωμά του, εξολοκλήρου ανασχεδιασμένο. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια έγχρωμη οθόνη αφής, 7,0 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ διαθέτει κουμπί εκκίνησης κινητήρα, αναλογικό πίνακα οργάνων με μεγάλη ψηφιακή οθόνη κεντρικά τοποθετημένη και τιμόνι με χειριστήρια. Φυσικά δεν περνά απαρατήρητο και το ντύσιμο του ταμπλό με δέρμα, καθώς και η χρήση μαλακών υλικών, κάτι που αναμφίβολα προσφέρει πόντους στην συνολική ποιότητα της καμπίνας. Η τελευταία μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα χρώματα και υλικά, φτάνοντας τους 125 συνδυασμούς συνολικά. Όσον αφορά στους χώρους της καμπίνας, η Nissan λέει πως το αυξημένο σε διαστάσεις μεταξόνιο και το πλάτος του αμαξώματος συνδράμουν ώστε το Micra να έχει κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του, ενώ κάνει λόγο παράλληλα για χαμηλότερη θέση οδήγησης, αλλά και για προαιρετική ρύθμιση απόστασης των πεντάλ!
 
Κινητήρες
Η γκάμα του νέου Micra θα είναι πλήρης και σύμφωνη με τις προσταγές της εποχής. Αιχμή του δόρατος θα είναι πάλι οι βενζινοκινητήρες, με ένα 1.000άρη ατμοσφαιρικό 75 ίππων, ενώ η Nissan επωφελούμενη από την αδερφή Renault, εφοδιάζει το μικρό της μοντέλο, με τον 0,9 λτ. TCe των 90 ίππων. Τέλος για πρώτη φορά θα δούμε στο Micra έναν diesel κινητήρα κάτω από το καπό, τον γνωστό μας 1,5 dCi απόδοσης 90 ίππων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement