Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο εσωτερικό του νέου Insignia Grand Sport ξεχωρίζουν ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Νέο Opel Insignia

Διαβάστηκε από 33116 αναγνώστες - 10/2/2017

Η νέα γενιά του Insignia, λέγεται Insignia Grand Sport και έρχεται καλύτερο από ποτέ, με μειωμένο βάρος, βελτιωμένη αεροδυναμική και νέους ισχυρότερους κινητήρες.
 

Η νέα δεύτερη γενιά του Opel Insignia, εκτός από τις εμφανείς αλλαγές στη σχεδίαση, αλλάζει και όνομα με την πρόσθεση του Grand Sport. Το νέο Insignia Grand Sport λοιπόν, βασίζεται στην πλατφόρμα Global Epsilon της GM, με τις διαστάσεις του να έχουν μεγαλώσει κατά 55 χλστ.(4.897 χλστ.) σε συνολικό μήκος. Η αύξηση του συνολικού μήκους επισύρει και την αύξηση του μεταξονίου κατά 92 χλστ., προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα, αλλά και περισσότερο χώρο αποσκευών. Η μόνη μείωση αφορά στο βάρος του νέου μοντέλου, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά 175 κιλά. 

Σχεδίαση 
Στο πεδίο της εξωτερικής σχεδίασης το γερμανικό οικογενειακό μοντέλο αντλεί στοιχεία από το Monza concept με έντονες ακμές στον πρόβολο και τους νέους LED matrix προβολείς, ενώ περνώντας στο πλαϊνό μέρος παρατηρούμε σαγηνευτικές καμπύλες, αλλά και την έντονη νεύρωση τόσο στο υψηλότερο, όσο και στο χαμηλότερο μέρος των θυρών. Στο πίσω μέρος τώρα, παρατηρούμε τα νέα LED φωτιστικά σώματα, καθώς επίσης και τις καθαρές γραμμές στην πόρτα του χώρου αποσκευών, αλλά και τον νέο προφυλακτήρα. Η πλήρως νέα σχεδίαση έχει βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή ο οποίος ανέρχεται πλέον στα 0,26 Cd. 
 
Εσωτερικό
Περνώντας στο εσωτερικό τα βλέμματα με την πρώτη ματιά τραβούν ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment. Πλήθος δερμάτινων επενδύσεων παρατηρούμε σε διάφορα μέρη της καμπίνας, όπως και μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες. Επιπλέον, το νέο Insignia Grand Sport διατίθεται με head-up display, σύστημα OnStar, Adaptive Cruise Control, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και πανοραμική κάμερα 360 μοιρών.
 
Κινητήρες
Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, που θα εξοπλίζουν το νέο οικογενειακό μοντέλο της Opel, κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι θα έχει στην φαρέτρα του μεγάλη γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel, που θα συνδυάζονται είτε με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων στις τετρακίνητες εκδόσεις. Χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για του κινητήρες του νέου Insignia Grand Sport, σχεδόν σίγουρη θεωρείται η προσθήκη του bi turbo diesel κινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 160 ίππων ισχύος, όπως επίσης και ενός μικρότερου κυβισμού turbo βενζινοκινητήρα, με μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον 1.500άρη των 165 ίππων. Δεδομένη τέλος, θεωρείται και η προσθήκη του 1.600άρη turbo diesel απόδοσης 136 ίππων, όπως και του 2λιτρου των 250 ίππων ισχύος τουλάχιστον μέχρι το επικείμενο λανσάρισμα της κορυφαίας OPC έκδοσης. Τέλος όσον αφορά στο σύστημα τετρακίνησης του νέου Insignia Grand Sport είναι τύπου Haldex και διαθέτει διπλό ηλεκτρικά ελεγχόμενο συμπλέκτη, αντί του πίσω διαφορικού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement