Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Kodiaq

Διαβάστηκε από 33117 αναγνώστες - 10/2/2017

Το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV στην ιστορία της τσέχικης φίρμας και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Skoda εισέρχεται στην κατηγορία των μεσαίων SUV με το νέο Kodiaq, το οποίο είναι εκτός των άλλων και το πρώτο 7θέσιο μοντέλο της εταιρείας. Σχεδιαστικά, το Kodiaq διαθέτει ένα τετραγωνισμένο αμάξωμα, με αρκετές γυάλινες επιφάνειες και «καθαρές» γραμμές, ενώ η μάσκα τονίζει την επιβλητικότητά του. Για πρώτη φορά στην ιστορία μοντέλο της Skoda είναι διαθέσιμο με τροχούς έως και 20 ίντσες, ενώ οι τεχνικοί της φίρμας δηλώνουν περήφανοι, που παρά τον όγκο του, το Kodiaq έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd:0,33. 
Εσωτερικό
Τα υλικά στο εσωτερικό του Kodiaq είναι προσεγμένα και η χρήση μαλακού πλαστικού ευρεία. Μάλιστα, το μαλακό πλαστικό δεν περιορίζεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, αλλά υπάρχει και σε μέρη όπου ακόμη και premium Γερμανοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν σκληρά υλικά. Συναρμογή, φινίρισμα και εργονομία είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου. Το ταμπλό είναι ευχάριστα λιτό, με την (έξτρα) 8 ιντσών, HD, έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο να είναι όλα τα λεφτά. Ανάμεσα στα συμβατικά στοιχεία του πίνακα οργάνων υπάρχει έγχρωμη οθόνη πληροφοριών. Οι μεγάλες διαστάσεις του Skoda Kodiaq έχουν άμεσα αντίκτυπο στους χώρους της καμπίνας, που είναι απλά κορυφαίοι για τους επιβάτες, με τεράστιο πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 720 έως 2.065 λτ.. Στον προαιρετικό επίσης εξοπλισμό διατίθεται ακόμα και ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα, η οποία μπορεί να ανοίξει και να κλείσει με μία μόνο κίνηση του ποδιού, ή με το πάτημα ενός πλήκτρου από το εσωτερικό. 
 
Κινητήρες 
Προχωρώντας με τους κινητήρες, εδώ η Skoda προσφέρει μια γκάμα, που αποτελείται από μοτέρ turbo βενζίνης 1,4 TSI με 125 και 150 ίππους. Στους diesel, ο 2,0 TDI των 150 ή 190 ίππων με 340 και 400 Nm ροπής αντίστοιχα είναι η μόνη επιλογή της εταιρείας, ενώ και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης SCR με υγρό εξάτμισης AdBlue. Aνάλογα με την επιλογή κινητήρα, θα υπάρχει και επιλογή για κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και για τρία κιβώτια, ένα 6άρι μηχανικό, καθώς και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με 6 ή 7 σχέσεις.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement