Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Ford Fiesta

Διαβάστηκε από 33121 αναγνώστες - 10/2/2017

Το νέο Ford Fiesta έρχεται προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής και είναι γεμάτο από τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και άνεσης, ενώ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων. 
 

Σχεδιαστικά οι γραμμές είναι πιο «καθαρές», οι ακμές λιγότερες από ποτέ, όμως δεν λείπουν τα γλυπτά σχήματα και οι νευρώσεις, που δίνουν στο αυτοκίνητο κάτι από τον παραδοσιακό δυναμισμό της Ford. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας, που πλαισιώνεται από περισσότερο καμπυλόγραμμα φώτα. Στο πλάι από την άλλη διακρίνονται οι οριζόντιες νευρώσεις στα δύο άκρα της πόρτας, πίσω τα φώτα είναι πιο μακρόστενα και πλέον οριζόντια, ενώ δεν λείπει και η απαραίτητη αεροτομή πάνω από το τζάμι.
 Σημαντική αναβάθμιση έχουμε στο εσωτερικό του νέου Fiesta, με καθαρές, εργονομικές γραμμές, που προβάλουν παράλληλα τον high-tech χαρακτήρα του μοντέλου. Αρχικά, το μάτι πέφτει άμεσα πάνω στη νέα, 8 ιντσών οθόνη αφής α λα τάμπλετ, η οποία δείχνει σαν να αιωρείται στο ταμπλό (6,5 ιντσών οθόνη αφής στις αρχικές εκδόσεις). Αναβαθμισμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ πάνω στην κονσόλα, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η βελτίωση της εργονομίας μέσω της χρήσης λιγότερων διακοπτών. 
 Στη γκάμα του νέου Fiesta η Ford προσφέρει την μεγαλύτερη και πιο πλήρη επιλογή κινητήρων από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, έχοντας ως άξονα τον πολλαπλά βραβευμένο 1.000άρη EcoBoost κινητήρα βενζίνης. Το μοτέρ αυτό έρχεται και πάλι σε εκδόσεις με 100, 125, αλλά και 140 ίππους (ο ισχυρότερος 1.000άρης), που συνδυάζονται για πρώτη φορά με ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή εναλλακτικά για την έκδοση των 100 ίππων και με ένα 6τάχυτο αυτόματο με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι. Παράλληλα, στο ίδιο πεδίο της βενζίνης, η Ford εντάσσει στο Fiesta το 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ 1,1 λίτρου με 70 και 85 ίππους, που αντικαθιστά τον προηγούμενο 1.000άρη. Σε ό,τι αφορά στο diesel, υπάρχει το σημαντικό νέο της προσθήκης του 1,5 λίτρων TDCi κινητήρα diesel με 120 άλογα, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μόνο 89 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement