Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η επέκταση της εγγύησης εξασφαλίζει τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το βιβλίο συντήρησης του.

Η επέκταση της εγγύησης εξασφαλίζει τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το βιβλίο συντήρησης του.

Προσοχή στους όρους

Διαβάστηκε από 11809 αναγνώστες - 16/1/2024

Στις εγγυήσεις υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να διατηρούν την ισχύ τους. Για να μη χάσετε την ισχύ της εγγύησης, θα πρέπει να τηρείτε στο ακέραιο τα διαστήματα περιοδικής συντήρησης του κατασκευαστή (χιλιομετρική ή/και χρονική περίοδος).
 
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, κλοπής, ατυχήματος, κατάχρησης ή αμέλειας, συμμετοχής σε αγώνες, υπερφόρτωσης ή εγκατάστασης μη γνήσιων ανταλλακτικών, η εγγύηση χάνει την ισχύ της.
 
Δεν παρέχεται καμία εγγύηση για την κάλυψη φυσιολογικής φθοράς και βλαβών λόγω καταπόνησης, κακής χρήσης και τροποποιήσεων, που έγιναν χωρίς την έγκριση του εργοστασίου.
 
Η εγγύηση για τα μηχανικά μέρη δεν καλύπτει φθορά σε υλικά κατανάλωσης (π.χ. λιπαντικά, ιμάντες κίνησης και χρονισμού, φίλτρα κ.λπ.), η αλλαγή των οποίων άλλωστε περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου. 
 
Τέλος, δεν καλύπτεται ζημιά η οποία προήλθε από χρήση ακατάλληλου ή βρώμικου καυσίμου, υγρών ή λιπαντικών.
 
Τι ισχύει με τις επεκτάσεις
Πολλές εταιρείες δίνουν την δυνατότητα στον αγοραστή επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης του οχήματός του, είτε δωρεάν, είτε με κάποιο χρηματικό κόστος (απευθείας ή μέσω ασφαλιστικής). Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και μέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης. Πρέπει να σημειώσουμε πως τα μέρη τα οποία καλύπτει η επέκταση της εγγύησης μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με αυτά της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, για αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείτε από πριν σε τι ακριβώς καλύπτεστε.
 
Γιατί συμφέρει η επέκταση
Η εγγύηση της επέκτασης πέρα ότι εξασφαλίζει κάποια χρόνια ακόμα ξεγνοιασιάς αφού, η συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι εξασφαλισμένη, ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το βιβλίο συντήρησης, άρα κατά συνέπεια αυξάνει και την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος η επέκταση της εγγύησης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά και από μοντέλο σε μοντέλο. Ισχύει σε γενικές γραμμές ότι οικονομικά συμφέρει να επεκτείνεται την εγγύησή σας, διότι οι εργασίες που επιτελούνται, θα σας κοστίσουν λιγότερο, συγκριτικά με το να τις κάνετε και να τις πληρώνεται κάθε φορά.

Σελ.
1
Service που συμφέρει
Σελ.
2
Γιατί γνήσια ανταλλακτικά - 5 λόγοι
Σελ.
3
Εγγυήσεις και επέκταση. Τι καλύπτουν - Γιατί αξίζουν – Τι να προσέξετε
Σελ.
4
H σημασία του αξιόπιστου Book service
Σελ.
5
Για να μαθαίνουν οι καινούριοι και να θυμούνται οι παλιοί
Σελ.
6
Προσοχή στους όρους

Σχετικες επιχειρησεις