Οι ένεργειες της Automotivo για ασφαλή οδήγηση

Το μήνυμα της Automotivo για ασφαλή οδήγηση

Διαβάστηκε από 2431 αναγνώστες - 10/4/2017

Το μεγάλο θέμα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων και των βαρύτατων συνεπειών τους στοχεύει να αναδείξει, ο όμιλος Automotivo, υλοποιώντας για τις ημέρες του Πάσχα την πρωτοβουλία «Οδήγησε προσεκτικά!»

Peugeot : ΓΚΑΛΛΟ ΑΕ 1η σε πωλήσεις PEUGEOT για 2η συνεχόμενη χρονιά

«Οδήγησε προσεκτικά!» το μήνυμα της Automotivo για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
Το μεγάλο θέμα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων και των βαρύτατων συνεπειών τους στοχεύει να αναδείξει, ο όμιλος Automotivo, υλοποιώντας για τις ημέρες του Πάσχα την πρωτοβουλία «Οδήγησε προσεκτικά!», καθώς και δωρεάν τεχνικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα Peugeot και Chevrolet.

Η πρωτοβουλία της Automotivo «Οδήγησε προσεκτικά!» αφορά στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και θα πραγματοποιηθεί μέσω των social media. Αναρτήσεις που είναι σχετικές με την ασφαλή οδήγηση και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, θα πραγματοποιηθούν από τις σελίδες των social media του ομίλου, εστιάζοντας στην υπενθύμιση του κοινού, ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, η Automotivo προσφέρει κατά τη διάρκεια του Απριλίου, σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων Peugeot και Chevrolet, δωρεάν τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους, με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών αποκλίσεων στη λειτουργία του αυτοκινήτου τους, καθώς και των εξωτερικών σημείων (φώτα, φλας, υαλοκαθαριστήρες, ελαστικά).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- μόνο τον Ιανουάριου 2017-  είχαμε 54 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα και 44 βαριά τραυματισμένους.

Ο πρόεδρος του ομίλου Automotivo κος Θωμάς Τρομπούκης αναφερόμενος στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Οδήγησε Προσεκτικά», υπογράμμισε ότι «ο όμιλος Automotivo με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε οδηγό, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, θέτει στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την ασφαλή οδήγηση. Ας σταματήσουμε εδώ αυτή τη μάστιγα. Η οδήγηση δεν είναι ούτε μαγκιά, ούτε επιβολή του ταχύτερου. Είναι πολιτισμός, αυτοέλεγχος και σεβασμός στη ζωή μας και στη ζωή του συνανθρώπου μας».

Βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης από την Automotivo
•            Βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητό μας είναι κατάλληλο για να ταξιδέψουμε.
•            Δεν ξεχνάμε ποτέ τη ζώνη ασφαλείας για εμάς και τους συνεπιβάτες μας.
•            Προστατεύουμε τα παιδιά στα ειδικά παιδικά καθίσματα και ενεργοποιούμε τις παιδικές ασφάλειες στις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου.
•            Ασφαλίζουμε τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα του αυτοκινήτου όταν έχουμε παιδιά.
•            Αποφεύγουμε να τοποθετούμε βαριά η αιχμηρά αντικείμενα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (εταζιέρα).
•            Χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο μόνο όταν έχουμε σταματήσει δεξιά του δρόμου.
•            Δεν πίνουμε αλκοόλ πριν οδηγήσουμε.
•            Οδηγούμε ήρεμοι και παραχωρούμε προτεραιότητα.
•            Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας.
•            Κρατάμε τις αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.
•            Δίνουμε την ίδια προσοχή σε όλες τις διαδρομές ανεξαρτήτου απόστασης.
•            Σεβόμαστε πεζούς και ποδηλάτες. Ο δρόμος δεν μας ανήκει.
•            Κάνουμε συχνές στάσεις για να ξεκουραστούμε και δεν οδηγούμε εξαντλημένοι.
•            Θυμόμαστε να ελέγχουμε τακτικά τα υγρά φρένων, τον κινητήρα, τα φώτα, τα φλας προειδοποίησης, αλλά και την κατάσταση των ελαστικών μας.

Peugeot : ΓΚΑΛΛΟ ΑΕ 1η σε πωλήσεις PEUGEOT για 2η συνεχόμενη χρονιά

Σχετικες Ειδησεις