Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Ποιος έχει φθηνότερο service, τα diesel ή τα βενζινοκίνητα;

Ποιος έχει φθηνότερο service, τα diesel ή τα βενζινοκίνητα;

Η βενζίνη έχει πιο ακριβό service
Τα diesel έχουν ακριβότερα ανταλλακτικά
Χωρίς διαφορές εν τέλει συνολικά

Φθηνό service: Diesel ή βενζίνη;

Ίσως το diesel πνέει τα λοίσθια μιας και ένας-ένας οι κατασκευαστές το εγκαταλείπουν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη αρκετών που ακόμα το λατρεύουν λόγω της οικονομίας που προσφέρει. Βέβαια εκτός από τα κόστη κίνησης υπάρχουν και τα κόστη συντήρησης που πρέπει να λαμβάνονται κατά νου. Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε για την κατηγορία των C-SUV (αφού στις μικρότερες κατηγορίες ελάχιστα μοντέλα προσφέρονται με diesel) το κόστος service για τα 5 πρώτα χρόνια, αλλά και το κόστος των βασικότερων ανταλλακτικών, σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος βενζινοκίνητων μοντέλων.
 

Η βενζίνη έχει πιο ακριβό service

Στο σύνολο λοιπόν των δημοφιλέστερων μοντέλων που έχουν εκδόσεις diesel και βενζίνης, για τα 5 πρώτα χρόνια ο μέσος όρος του κόστους service για τα βενζινοκίνητα μοντέλα είναι  1.164 ευρώ.

Το αντίστοιχο κόστος τώρα, για τα μοντέλα πετρελαίου ανέρχεται στα 945 ευρώ, δηλαδή τα diesel μοντέλα έχουν περίπου 25% φθηνότερο service. Να διευκρινίσουμε πως οι τιμές αφορούν συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Τα diesel έχουν ακριβότερα ανταλλακτικά

Εκτός από τα προγραμματισμένα service που ορίζει ο κατασκευαστής, είναι σχεδόν σίγουρο  θα χρειαστείτε και κάποια ανταλλακτικά μέσα σε αυτά τα 5 πρώτα χρόνια, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα συντήρησης, όπως τακάκια, μπαταρία και δισκόπλακες, τα οποία και θα πρέπει να πληρώσετε.

Για να γίνει πιο ολοκληρωμένη έρευνα, βρήκαμε τις τιμές και για τα παραπάνω ανταλλακτικά (γνήσια από εξουσιοδοτημένα συνεργεία), όπου σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα ήρθαν τούμπα.

Τα ανταλλακτικά για τα μοντέλα πετρελαίου φτάνει κατά μέσο όρο στα 1.191 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για τα βενζινοκίνητα μοντέλα είναι 1.026 ευρώ.

Χωρίς διαφορές εν τέλει συνολικά

Κάνοντας λοιπόν απλή μαθηματική πρόσθεση, κόστος service συν ανταλλακτικά, το μέσο κόστος για τα μοντέλα βενζίνης ανέρχεται στα 2.190 ευρώ για τα 5 πρώτα χρόνια, ενώ για τα diesel στα 2.136 ευρώ


Συνεπώς μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 11 ευρώ ανά χρόνο, δηλαδή μια ασήμαντη διαφορά για να σου αλλάξει την τελική σου απόφαση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις