Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Αυτές τις επισκευές μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας

6/4/2021

Μερικές βλάβες μπορούμε να τις επιδιορθώσουμε γρήγορα μόνοι μας, χωρίς να έχουμε τεράστια εμπειρία. Παρακάτω αναλύουμε 3 κοινά προβλήματα στα οποία γίνεται να βρούμε λύση χωρίς να πάμε στο συνεργείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια βλάβη με το αυτοκίνητό μας που μπορεί να επιλυθεί κάνοντας κάποιες απλές και μη χρονοβόρες κινήσεις χωρίς να χρειάζεται να αγχωνόμαστε αλλά ούτε να έχουμε κάποιες ιδιαίτερες μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις.
 
Δυσλειτουργία κυλίνδρου
Θα το καταλάβετε από το τρέμουλο του κινητήρα και τη μειωμένη απόδοση.  Εάν δίνετε γκάζι κανονικά και το αυτοκίνητο ζορίζεται πολύ, τρέμει χαρακτηριστικά και δεν αποδίδει τα συνηθισμένα, κάποιος κύλινδρος έπαψε να λειτουργεί. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ενός κατεστραμμένου μπουζί. Για να εντοπίσετε ποιο είναι, θα πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητο, να το έχετε στο ρελαντί, να τραβήξετε ένα - ένα τα μπουζοκαλώδια και σε όποιο δεν παρατηρηθεί επιπλέον ρετάρισμα, ανήκει το μπουζί που χρειάζεται αντικατάσταση. Αυτό γιατί εάν λειτουργούσε ο κύλινδρος, με το που βγάζατε το καλώδιο θα έπρεπε να αλλάξει ο ήχος και φυσικά η λειτουργία του κινητήρα, εάν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι από αυτά, έχετε βρει τον ένοχο. Μπορείτε να αγοράσετε το ανταλλακτικό και να το τοποθετήσετε μόνοι σας, πολύ εύκολα και με ασφάλεια. Το κόστος είναι γύρω στα 60 ευρώ και εάν δεν το διορθώσετε άμεσα, το πιο πιθανό, να ζορίσετε το αμάξι σε σημείο που να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα, ίσως και ποιο σοβαρά.
 
Υπερθέρμανση κινητήρα
Κάποια φθορά στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας του. Όταν λοιπόν, δούμε το όργανο της θερμοκρασίας να υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να σβήσουμε τον κινητήρα και να τον αφήσουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοίξουμε την τάπα του ψυγείου και να συμπληρώσουμε νερό προκειμένου να αποφύγουμε κάποια σοβαρή βλάβη από την υπερθέρμανση. Εάν όλα λειτουργούσαν κανονικά δεν θα έπρεπε να χάνει νερά το ψυγείο, οπότε για να ανεβεί η θερμοκρασία υπάρχει σημαντική διαρροή. Αφού συμπληρώσετε υγρά, οδηγήστε χαλαρά μέχρι το κοντινότερο συνεργείο, ενώ σε όλη τη διαδρομή να ελέγχετε συνέχεια εάν αυξήθηκε ξανά η θερμοκρασία, οπότε επαναλαμβάνεται τη στάση και το συμπλήρωμα. Εάν χρειαστεί κάποιο μικρό ανταλλακτικό ή επισκευή το κόστος είναι γύρω στα 70 ευρώ, ενώ εάν το ψυγείο χρειαστεί αντικατάσταση, αγγίζει τα 200 ευρώ.
 
Καμένη ασφάλεια
Για να εντοπίσουμε την ασφαλειοθήκη, μπορούμε να συμβουλευτούμε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξουμε όλες τις ασφάλειες για να δούμε σε ποια έχει κοπεί η αντίσταση στο εσωτερικό της, ώστε να προμηθευτούμε μία νέα από το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων. Κάθε μία από αυτές έχει το δικό της ρόλο και φυσικά η καλύτερη λύση είναι να έχουμε στην εργαλειοθήκη του αυτοκίνητου μας, μία σειρά από ασφάλειες. Εντοπίστε το κουτί με τις ασφάλειες, με προσοχή δείτε τις μία μία, και ακολουθήστε τις οδηγίες του βιβλίου του κατασκευαστή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις