Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ξέρεις να διαλέγεις σωστά ανταλλακτικά;

Ξέρεις να διαλέγεις σωστά ανταλλακτικά;

22/3/2021

Η αγορά ανταλλακτικών δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο φαίνεται, και θα πρέπει να διαθέτει κανείς κάποιες βασικές γνώσεις για να επιλέξει το κατάλληλο εξάρτημα για το όχημά του. Δείτε παρακάτω τα βήματα που ακολουθούμε όταν ψάχνουμε για ανταλλακτικά.

Η στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσεις ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σου αναπόφευκτα θα έρθει. Και αυτό γιατί η σωστή συντήρηση είναι απαραίτητη, αφού πάνω απ όλα, είναι θέμα ασφάλειας. Ορισμένοι επιλέγουν να πάνε κατευθείαν στο συνεργείο και να αφήσουν το όχημα τους για επισκευή στους ειδικούς, ενώ άλλοι προσπαθώντας να γλιτώσουν χρήματα ή να το φτιάξουν μόνοι τους αγοράζουν μόνοι τους τα ανταλλακτικά που θέλουνε. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο σωστός τρόπος επιλογής ανταλλακτικών, τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή καταστήματος, καθώς και ποια ανταλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ως μεταχειρισμένα.

Κοινοποίησέ το »

Τίποτα από τα παρακάτω που θα διαβάσετε δεν έχει αξία, αν ο έμπορος που προμηθεύεστε δεν είναι γνωστός και αξιόπιστος. Οι αγγελίες στο internet κρύβουν παγίδες, πρώτα ελέγξτε για την αξιοπιστία του έμπορου, σίγουρα θα έχει γραφτεί κάτι στο internet από κάποιο Μέσο, συνήθως αυτοί που προβάλουν και διαφημίζουν το όνομα τους δεν διακινδυνεύουν την φήμη τους από μία κακή συναλλαγή. Δεν έχει σημασία αν θα δώσεις 5 ευρώ παραπάνω αρκεί αυτό που θα αγοράσεις να είναι αυτό που θες , σε κατάσταση που το θες και ο έμπορος να είναι δίπλα . 
 
Τα Τips για σωστή επιλογή ανταλλακτικών
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς τα ανταλλακτικά που πουλάνε περισσότερο είναι τα αναλώσιμα, όπως τα φίλτρα, τα τακάκια, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, οι δισκόπλακες, τα σετ αμπραγιάζ και τα συναφή. Τα ανταλλακτικά δηλαδή για μέρη του αυτοκινήτου με περιορισμένο χρόνο ζωής, τα οποία φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο. Αυτό που πρέπει να υπολογίσει κανείς είναι ότι η σωστή επιλογή ανταλλακτικών είναι σημαντική για την ασφάλειά μας. Φανταστείτε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με ελαστικά, φρένα και αμορτισέρ κακής ποιότητας. Πάνω από όλα, λοιπόν, καλό ανταλλακτικό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια. Εκτός από την ασφάλεια, όμως, έχουμε και οικονομικό όφελος καθώς η χρήση καινούργιων και ποιοτικών ανταλλακτικών αυξάνει την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.


 
Πριν αγοράσεις λοιπόν, κάποιο καινούργιο ανταλλακτικό σκέψου το καλά. Τα σωστά και ποιοτικά ανταλλακτικά αυξάνουν την ασφάλεια και την μεταπωλητική αξία οπότε έχεις πολλά να κερδίσεις. Επίλεξε το ανταλλακτικό που καλύπτει τις ανάγκες σου, συνδυάζει ποιότητα και τιμή και είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Και πρόσεχε πάντα να παίρνεις επίσημη εγγύηση και να εμπιστεύεσαι μηχανικούς που ξέρουν το αντικείμενο της εργασίας τους....
 
Ποιες είναι οι κατηγορίες καινούργιων ανταλλακτικών
Επειδή η επιλογή των ανταλλακτικών είναι μία πολύπλοκη υπόθεση, είναι αναγκαίο να ξέρετε τις βασικές κατηγορίες των ανταλλακτικών και πως διακρίνονται βάσει ποιότητας, εγγυήσεων και ανταλλακτικών. Για να επιλέξετε τα κατάλληλα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό της εμπιστοσύνης σας. Καλό θα είναι πάντως, να γνωρίζετε και οι ίδιοι κάποιες σημαντικές πληροφορίες πριν την αγορά, όπως τις πέντε βασικές κατηγορίες των ανταλλακτικών:

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις