Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Bridgestone Potenza Sport: Εκτοξεύοντας τις επιδόσεις

Διαβάστηκε από 22689 αναγνώστες - 20/4/2021

Η μακροχρόνια συνεργασία της Bridgestone με τη Formula 1 και η υψηλή τεχνογνωσία της οδήγησαν στην δημιουργία ενός εξαιρετικού, θερινού ελαστικού. Γνωρίστε το Potenza Sport που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων κατασκευαστών, όπως η BMW.

Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις ενός αυτοκινήτου που δίνει έμφαση στις κορυφαίες επιδόσεις, και έπειτα από μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα ελαστικών της Formula 1, η Bridgestone δημιούργησε το εξαιρετικό Potenza Sport που, όπως έχουν ήδη δείξει δοκιμές, έχει ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό σε επίπεδο απόδοσης στο βρεγμένο και σε φρενάρισμα. Ας δούμε ποιες τεχνολογίες το έκαναν να διακριθεί, μιας και έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή σε διεθνής διαγωνισμούς, αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση για ένα ελαστικό από την επιλογή του ως πρώτη τοποθέτηση σε κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων. Η Bridgestone τα κατάφερε και σε αυτόν τον τομέα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη κορυφαίων εταιρειών μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Maserati,η Lamborghini και η BMW, οι οποίες επέλεξαν το ελαστικό Potenza Sport για τα μοντέλα MC20, Huracan STO και Σειρά 8 αντίστοιχα. Εννοείται, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο ελαστικό δεν προορίζεται αποκλειστικά για μοντέλα κορυφαίων επιδόσεων, αφού η μεγάλη γκάμα διαστάσεών του (από 17 έως 22 ίντσες), το καθιστά συμβατό και με αυτοκίνητα της κατηγορίας των sedan και SUV.



Τεχνολογία από τη Formula 1 και εντυπωσιακή απόδοση
Η Bridgestone είναι μία εταιρεία που έχει εξελίξει τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία της με ομάδες της Formula 1. Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας της κατάφερε να δημιουργήσει το κορυφαίο Bridgestone Potenza Sport, ένα ελαστικό που αποτελεί την ίσως την καλύτερη πρόταση στην σπορ κατηγορία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις κορυφαίες επιδόσεις τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού το συγκεκριμένο ελαστικό δοκιμάστηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV SÜD και πέτυχε την μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνή επιφάνεια. Ταυτόχρονα, το Bridgestone Potenza Sport διακρίθηκε για την σταθερότητά του σε στροφές, ενώ η απόδοσή του στο βρεγμένο οδόστρωμα θεωρείται η καλύτερη στην κατηγορία, κερδίζοντας την ετικέτα με διαβάθμιση «Α» από την Ε.Ε. Πέρα όμως από τις κορυφαίες του επιδόσεις, συνοδεύεται και από μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση συγκριτικά με τον προκάτοχό του, Potenza S001.



Στην προσπάθειά της να αγγίξει την κορυφή, η Bridgestone προχώρησε σε μία σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό του πέλματος, όπως για παράδειγμα οι τρισδιάστατες αυλακώσεις, και στη μοριακή σύνθεση της γόμας, η οποία προσφέρει αυξημένη στρεπτική ακαμψία με σημαντικό όφελος σε φρενάρισμα. Ταυτόχρονα, σημαντική αναβάθμιση για το Bridgestone Potenza Sport αποτελεί η ενίσχυση της στεφάνης του ελαστικού, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και η αίσθηση του τιμονιού.

Το νέο Bridgestone Potenza Sport είναι διαθέσιμο σε 96 διαστάσεις από 17 έως 22 ίντσες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σπορ και «premium» μοντέλων της αγοράς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις