Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

EcoContact™ 6: Έμφαση σε οικονομία και ανθεκτικότητα

Διαβάστηκε από 49606 αναγνώστες - 12/11/2020

Με το νέο ελαστικό EcoContact™ 6, η Continental δίνει έμφαση στη μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου και στη βελτιωμένη εμπειρία πρόσφυσης. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα...

Την ήδη πλήρη γκάμα ελαστικών της έρχεται να αναβαθμίσει η Continental, με μία νέα προσθήκη στη "φαρέτρα" της. Ο λόγος για το ελαστικό EcoContact™ 6, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη βελτίωση της συμπεριφοράς του οχήματος και όχι μόνο. Αποτελεί τον αντικαταστάτη του ContiEcoContact™ 5 και κατά την εξέλιξη του συγκεκριμένου ελαστικού, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των χιλιομέτρων που θα μπορεί να διανύσει απροβλημάτιστα ο οδηγός, αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης, στοιχεία που αποτελούν άμεση προτεραιότητα του κάθε ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, εφαρμόστηκε νέα σύσταση στο πέλμα του ελαστικού, το οποίο ονομάζεται πλέον Green Chili™ 2.0 . Το υψηλής τεχνολογίας μείγμα από διοξείδιο του πυριτίου (silica) και καουτσούκ είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μέσω αυτής της σύνθεσης, η νέα γόμα προσφέρει βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς σε μεγάλο βαθμό, είτε το αυτοκίνητο κινείται σε στεγνή, είτε σε βρεγμένη επιφάνεια. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα που αναζητά ο καθένας σε ένα ελαστικό, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο κλαταρίσματος.



Το νέο ελαστικό EcoContact™ 6  φέρει τις τεχνολογίες SSR και ContiSeal, τις οποίες τις έχουμε δει και σε άλλα premium ελαστικά της Continental. Η πρώτη, γνωστή ως runflat, εξασφαλίζει πως το αυτοκίνητο θα εξακολουθεί να κινείται με ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα, χωρίς η ύπαρξη της ρεζέρβας ανάγκης να είναι απαραίτητη. Η δεύτερη τεχνολογία (ContiSeal) σφραγίζει τρύπες που δημιουργούνται στο πέλμα του ελαστικού, όπως για παράδειγμα από το πάτημα ενός καρφιού, ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου. 



Η εξέλιξη του νέου ελαστικού είναι εμφανής μέσα από μία σειρά βελτιωμένων επιδόσεων. Σε σχέση με το ContiEcoContact™ 5, το νέο ελαστικό της Continental προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις σχεδόν σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά πετυχαίνει 17% καλύτερο κράτημα, 15% μειωμένη αντίσταση κύλισης, γεγονός που ελαχιστοποιεί την παραγωγή θορύβου, και 20% περισσότερα χιλιόμετρα. Οι αλλαγές, όπως αποδεικνύουν και τα νούμερα, είναι ουσιώδεις κατατάσσοντας το ελαστικό ως ένα από τα κορυφαία της κατηγορίας . Η κατασκευή του νέου ελαστικού EcoContact™ 6 έχει ήδη ξεκινήσει και παράγεται σε περισσότερες από 100 διαστάσεις, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για μεγάλη πληθώρα αυτοκινήτων, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν.
 

Προσφέρεται σε αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με ζάντες από 13 έως 22 ίντσες, ενώ το μέγεθος του πέλματος κυμαίνεται από 145 έως 315 χιλιοστά. Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι όσο αυξάνεται το πέλμα του ελαστικού, τόσο αυξάνονται και οι χαράξεις (νευρώσεις).
 
Ανάλογα με τις διαστάσεις του κάθε ελαστικού, η Continental προσφέρει και διαφορετική χάραξη του πέλματος με από τρεις έως πέντε νευρώσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη συμπεριφορά ανεξάρτητα από το μέγεθος του ελαστικού. Όσο για την τελική του ταχύτητα, το συγκεκριμένο ελαστικό έχει εγκριθεί για ταχύτητες έως 300 χλμ./ώρα, επίδοση που επαρκεί ακόμα και για supercars.
 
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μία άριστη επιλογή για μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων, ώστε οι οδηγοί να απολαμβάνουν το αυτοκίνητό τους στο 100%.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις