Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Καρούμπαλο στο λάστιχο - Τι κάνω;

Καρούμπαλο στο λάστιχο - Τι κάνω;

Διαβάστηκε από 8515 αναγνώστες - 2/5/2023

Αν περάσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από κράσπεδο ή λακκούβα, αν έχεις χαμηλότερη πίεση ή υψηλότερη φορτίο μπορεί να... τρέχεις και να μην φτάνεις. Τότε είναι που o αέρας συσσωρεύεται στο σημείο όπου ο σκελετός ανοίγει και το ελαστικό μπορεί να σκάσει. Τι κάνω αν «βγει» το περίφημο καρούμπαλο;

Πότε «βγαίνει» το εξόγκωμα;

Είναι μία από τις συνηθισμένες «ζημιές» στην οδήγηση. Μιλάμε για το εξόγκωμα στο ελαστικό, την έντονη παραμόρφωση σε σχήμα καρούμπαλου που μπορείς να δεις σε οποιοδήποτε σημείο της πλευρικής επιφάνειας του ελαστικού. Το να σου συμβεί είναι πολύ απλό.
 
Αρκεί, αρχικά, μία βαριά σύγκρουση, όταν περάσετε με ταχύτητα πάνω από μια λακκούβα ή ένα κράσπεδο και το ελαστικό βρει απότομα στο έδαφος. Εφόσον συμβεί το παραπάνω, το πλευρικό τοίχωμα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την ισχύ που δέχεται, κάτι που σπάει τη δομική ακεραιότητα του πλευρικού τοιχώματος, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η εικόνα του καρούμπαλου. Λόγω του σπασίματος, ο αέρας ωθείται ανάμεσα στα τμήματα του πλευρικού τοιχώματος και πιέζεται πάνω στο εξωτερικό στρώμα από καουτσούκ που οδηγεί σε αυτό το «πρήξιμο». Ο σκελετός, δηλαδή, ανοίγει και ο αέρας μαζεύεται σε εκείνο το σημείο.
 
Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με πιθανή λανθασμένη πίεση του αέρα. Αν υπάρχει λιγότερη ή περισσότερη πίεση από την προτεινόμενη στο βιβλίο του κατασκευαστή, τα ελαστικά είναι πιο επιρρεπή στο να εμφανίσουν εξόγκωμα, μόλις «βρουν» σε μία λακκούβα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις