Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το All Season ελαστικό Assurance Weather Ready από την Goodyear έχει ειδική σύνθεση από καουτσούκ με βάση τη σόγια και ασύμμετρο σχέδιο πέλματος για καλή πρόσφυση ανεξαρτήτως θερμοκρασιών.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το All Season ελαστικό Assurance Weather Ready από την Goodyear έχει ειδική σύνθεση από καουτσούκ με βάση τη σόγια και ασύμμετρο σχέδιο πέλματος για καλή πρόσφυση ανεξαρτήτως θερμοκρασιών.

Πώς τα σύγχρονα ελαστικά είναι ασφαλέστερα από ό,τι στο παρελθόν;

Διαβάστηκε από 7268 αναγνώστες - 5/1/2024

Με Run-Flat οδηγείς έως 200 χλμ. με σκασμένο λάστιχο
Ελαστικά 4 εποχών με 3D λεπίδες
Έχουν εγγύηση χρήσης για 100.000 χλμ.
Τι είναι η RFID τεχνολογία

Ποια είναι τα πνευματικά ελαστικά και ποια τα 4 sections βελτίωσης

Όπως κάθε τομέας της ζωής, έτσι και ο ευρύτερος κόσμος της αυτοκίνησης διαρκώς αναβαθμίζεται. Αναπόφευκτα και τα σχετιζόμενα αναλώσιμά τους, τα ελαστικά, βελτιώνουν τις προδιαγραφές τους. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών είναι που δημιουργούν προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με 4 βασικούς τομείς εξέλιξης:

  • μοντέρνα εμφάνιση
  • υψηλές επιδόσεις
  • ανθεκτικότητα
  • καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας
Θέτοντας ως βασική προτεραιότητα τις ασφαλείς μετακινήσεις, τα σύγχρονα ελαστικά πρέπει να είναι ανθεκτικά, αλλά και να παρέχουν καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Μην ξεχνάμε πως το ελαστικό είναι το σημαντικότερο «εξάρτημα» ενός αυτοκινήτου ως το μοναδικό σημείο επαφής-τριβής ανάμεσα σε όχημα και δρόμο. Η πλειοψηφία των σύγχρονων αυτοκινήτων «φοράει» πνευματικά ελαστικά τα οποία για να διατηρήσουν το σχήμα τους χρησιμοποιούν συμπιεσμένο αέρα, με σαμπρέλα ή χωρίς. Αυτό το είδος των ελαστικών δέχεται πιέσεις-ζημιές (φθορά, σκασίματα κ.λπ.), για αυτό και οι εταιρείες ψάχνουν διαρκώς τρόπους να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.

Βάζεις ελαστικά 4 εποχών και τα χρησιμοποιείς για 100.000 χλμ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία επιλογή ελαστικού που κερδίζει πόντους στις προτιμήσεις του Έλληνα οδηγού. Μιλάμε για τα ελαστικά 4 εποχών, τα οποία έχουν ιδιαίτερες τεχνολογίες πάσης φύσεως. Θα ξεκινήσουμε με τα All Season της Firestone. Τα περίφημα Weather Grip ελαστικά έχουν αναπτυχθεί συνδυάζοντας την τεχνολογία πέλματος «Hydro-Grip». Όπως αντιλαμβάνεστε, στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη συμπεριφορά σε βρόχινες συνθήκες. Οι ώμοι στις αυλακώσεις τους έχουν μεγάλο βάθος, το οποίο εξυπηρετεί στην καλύτερη αντιμετώπιση της υδρολίσθησης. Το λάστιχο, δηλαδή, μπορεί να διώχνει ευκολότερα το νερό, χωρίς να γλιστράει. Έπειτα, σε πιο απαιτητικές συνθήκες με υψηλότερες ταχύτητες, η υψηλής πυκνότητας «ζιγκ-ζαγκ» σχεδίαση των αυλακώσεων εξασφαλίζει ασφάλεια και άνεση στα «στροφιλίκια». Last but not least, να επισημάνουμε πως η Firestone υπόσχεται στο συγκεκριμένο ελαστικό εγγύηση χρήσης γύρω στα 100.000 χλμ..


Εγγύηση 100.000 χλμ. δίνει η Firestone στο 4 εποχών ελαστικό Weather Grip.

Εγγύηση 100.000 χλμ. δίνει η Firestone στο 4 εποχών ελαστικό Weather Grip.

Με 3D λεπίδες, τα βγάζουν πέρα σε κάθε εποχή

Την δική της τεχνολογίας στο ελαστικό 4 εποχών Assurance Weather Ready βάζει η Goodyear. Η ειδική του σύνθεση από καουτσούκ με βάση τη σόγια έχει διαμορφωθεί σε ένα ασύμμετρο σχέδιο πέλματος που επικεντρώνεται στην παροχή καλής πρόσφυσης ανεξαρτήτως εξωτερικών θερμοκρασιών. Στο εσωτερικό τους τα Goodyear Assurance Weather Ready χρησιμοποιούν περίβλημα μονής στρώσης πολυεστέρα, με δύο ζώνες από ατσάλι να υποστηρίζουν την περιοχή του πέλματος και μία ενίσχυση από πολυαμίδιο να βελτιώνει τον χειρισμό ακόμη και σε πιο υψηλές ταχύτητες.
 
«Κλειδί» για την αποτελεσματικότητα σε κάθε καιρική συνθήκη είναι η τεχνολογία «Weather Reactive» της Goodyear με λεπίδες τεχνολογίας 3D TredLock στο κέντρο των ελαστικών. Έπειτα, η προσθήκη πυριτίου στη σύνθεση του πέλματος βοηθά ακόμη περισσότερο στην πρόσφυση στο βρεγμένο, με τις αυλακώσεις κατάλληλα σχεδιασμένες για πιο ολισθηρά οδοστρώματα και αποτροπή της υδρολίσθησης.

Σε λίγο θα φτιάχνουν και... καφέ
Με Run-Flat οδηγείς έως 200 χλμ. με σκασμένο λάστιχο
Ελαστικά 4 εποχών με 3D λεπίδες
Έχουν εγγύηση χρήσης για 100.000 χλμ.
Τι είναι η RFID τεχνολογία
 
Βλέπεις διαφορές στα ελαστικά του σήμερα σε σχέση με το παρελθόν; Θα έβαζες run-flat;\

Σελ.
2
Η RFID τεχνολογία & τα run-flat ελαστικά
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις