Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε διάφορα είδη ελαστικών, τα οποία απευθύνονται σε παντός τύπου οχήματα, αλλά και ανάλογα με τις απαιτήσεις του καταναλωτή.

    Πες μου τι ψάχνεις...

    Διαβάστηκε από 72754 αναγνώστες - 8/1/2020

    Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε διάφορα είδη ελαστικών, τα οποία απευθύνονται σε παντός τύπου οχήματα, αλλά και ανάλογα με τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Έπειτα, θα πρέπει το ελαστικό αυτό να καλύπτει τις απαιτήσεις μας, ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινούμαστε συνήθως.

    Ας δούμε όμως, πιο συγκεκριμένα, ποιες είναι οι
    κατηγορίες:
    • Χειμερινά ελαστικά
    • Θερινά ελαστικά
    • Ελαστικά για 4x4 και SUV
    • Run Flat Ελαστικά


    Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες run flat ελαστικών, ανάλογα με τον «τρόπο» που σκάνε:
    1. Self-Sealing: Τα ελαστικά αυτά διαθέτουν ένα ειδικό «επιδιορθωτικό», μια επιπλέον στρώση κάτω από το πέλμα. Η στρώση αυτή σφραγίζει το αντικείμενο που διαπερνά το ελαστικό (βίδα, καρφί, κ.λπ.) και ακόμα, αν το αντικείμενο απομακρυνθεί, κλείνει την τρύπα που έχει δημιουργηθεί.
    2. Self-Supporting: Τα ελαστικά αυτά διαθέτουν μια ειδική γόμα που, σε περίπτωση απώλειας πίεσης, ενισχύει το ελαστικό, επιτρέποντάς του να στηρίξει το βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο τύπου RF ελαστικό που επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί με όριο τα 80 χλμ./ώρα χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα. «Μειονέκτημα», αν μπορείς να το πεις αυτό (καθώς πάνω από όλα η ασφάλεια), είναι πως η τιμή τους επιβαρύνεται κατά 20 με 30%, σε σχέση με τα απλά συμβατικά ελαστικά. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως, στις προηγούμενες γενιές τους, ήταν κάπως «σκληρά» και επηρέαζαν την ποιότητα κύλισης του οχήματος, τώρα πια όμως, έχουν βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα.
    3. Auxiliary Supported Run Flat Systems: Τα ελαστικά αυτού του τύπου έχουν στο εσωτερικό τους ένα δακτύλιο γύρω από τη ζάντα που, σε περίπτωση απώλειας πίεσης, αναλαμβάνει να υποστηρίξει το ελαστικό. Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί με όριο 80 χλμ./ώρα για 200 χλμ. απόσταση.

    Σχετικες επιχειρησεις