2 φωτογραφίες »

Ότι πρέπει να ξέρεις για τα ελαστικά

Διαβάστηκε από 1665 αναγνώστες

Επιλέγοντας σωστά ελαστικά κερδίζεις σε ασφάλεια, πρόσφυση και οικονομία. Μπορεί να φαίνονται όλα ίδια αλλά πολλές φορές η τεχνολογία που κρύβουν είναι τελείως διαφορετική. Μάθε ό,τι πρέπει να ξέρεις γύρω από το ελαστικό σε θέματα ανατομίας, τεχνολογίας και προδιαγραφών!

Παρά τα φαινόμενα, τόσο τα ελαστικά όσο και η τεχνολογία πίσω από αυτά βρίσκονται σε ένα κύκλο συνεχούς εξέλιξης. Από τη σύλληψή τους το 1845 έως και σήμερα, μπορεί η λογική πίσω από την κατασκευή τους να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα, αλλά οι απαιτήσεις που έχουμε από τα σύγχρονα ελαστικά δε θα μπορούσαν να είναι πιο υψηλές και πιο αντικρουόμενες μεταξύ τους: 
 
Από τη μια χρειάζεται να απορροφούν όσο το δυνατό περισσότερες από τις ανωμαλίες του δρόμου ώστε να υποβοηθούν τη λειτουργία της ανάρτησης, να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση για θέμα ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα επειδή η οικονομία είναι η λέξη κλειδί τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν όσο το δυνατό χαμηλότερες τριβές
 
Πρέπει επίσης να κρατούν το θόρυβο κύλισης χαμηλά, μια απαίτηση που είναι παντελώς αντίθετη με το ότι πρέπει και να διαθέτουν αυλακώσεις που να βοηθούν την απαγωγή του νερού σε περίπτωση βροχής και να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
 
Οι νεώτερες εξελίξεις της τεχνολογίας καταφέρνουν να συμβιβάζουν αυτά τα ασυμβίβαστα σε εντυπωσιακό βαθμό, ενώ τα πιο εξειδικευμένα μοντέλα των εταιρειών έρχονται να καλύψουν τις υπόλοιπες κατηγορίες. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Σχετικες Ειδησεις