Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4x4 χωρίς All Terrain ελαστικά σημαίνει φαγητό χωρίς αλάτι

4x4 χωρίς All Terrain ελαστικά σημαίνει φαγητό χωρίς αλάτι

Διαβάστηκε από 6395 αναγνώστες - 17/11/2022

Το ότι οδηγείς 4x4 δεν σημαίνει ότι πηγαίνεις όπου θέλεις, δίχως φόβο και πάθος. Εκεί είναι που αγοράζεις All Terrain ελαστικά, γνωστά και ως «παντός εδάφους», για να νιώσεις στο 100% την γνήσια 4κίνηση.

Αυτές οι προδιαγραφές κάνουν την διαφορά

Φημίζονται για την πρόσφυση και την  άνεση σε υγρές, στεγνές και ελαφρώς χιονισμένες συνθήκες, είναι πιο ισχυρά, έχουν βαθύτερα πέλματα από τα κανονικά ελαστικά. Τα All Terrain ελαστικά, γνωστά και ως «παντός εδάφους» είναι σχεδιασμένα για απόδοση εντός και εκτός δρόμου, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα «υβρίδιο» ελαστικού που... παντρεύει ελαστικά αυτοκινητόδρομου για ασφαλή οδήγηση στην πόλη και off-road ελαστικά για περιπέτεια... εκτός έδρας. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες επιλογές A/T ελαστικών βλέπουμε τα Toyo Open Country A/T+, Goodtear Wrangler A/T Adventure, Nexen Roadian AT 4x4, Bridgeston Dueler A/T 001, Yokohama Geolandar X-AT και Linglong Crosswind AT100.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ελαστικά παντός εδάφους: Εκεί είναι καλύτερα από τα συμβατικά

Πάμε να δούμε, όμως, πιο αναλυτικά, τις διαφορές στις τεχνικές τους προδιαγραφές σε σχέση με τα συμβατικά ελαστικά. Διαφορές οι οποίες εξηγούν γιατί τα παντός εδάφους ελαστικά «πάνε» παντού σε χώμα, λάσπη και χιόνι.
 
Αρχικά, έχουν σχεδιασμό πέλματος με φαρδύτερα αυλάκια. Για την ακρίβεια, έχουν μεγαλύτερα τακούνια στο πέλμα και βαθύτερες αυλακώσεις. Σε αντίθεση με τα συμβατικά, το πέλμα τους δεν γεμίζει γρήγορα με λάσπη, για αυτό ούτε γλιστράει ο τροχός, ούτε το ελαστικό «μπλέκεται» σε μία τρύπα. Δεν υπάρχει, δηλαδή, έμφραξη του πέλματος χωρίς την ίδια στιγμή να χάνουν την αίσθηση ασφάλειας στην οδήγηση σε δρόμους της πόλης.
 
Επιπλέον, τα ευρύτερα κανάλια μεταξύ των μπλοκ πέλματος βελτιώνουν την πρόσφυση οχήματος σε κάθε έδαφος. Στην πράξη το ελαστικό μπορεί να «γαντζωθεί» πάνω σε βάρος, κλαδιά ή λάσπη, με το πέλμα να είναι σχεδιασμένο να ανταποκριθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 
Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα των All Terrain ελαστικών είναι η επιπλέον ενίσχυση στο πλευρικό τους τοίχωμα. Λόγω αυτής της πρόσθετης ενίσχυσης, μπορούν να υποστηρίξουν βαρύτερα φορτία από τα περισσότερα ελαστικά.

Αυτοκίνητο 4x4 «χάνει» αν δεν πάρεις All Terrain ελαστικά
 
  • Έχουν πλευρικό τοίχωμα για να βάζεις έξτρα βάρος
  • Φαρδύτερα αυλάκια για να μπαίνει «αβέρτα» λάσπη χωρίς να κολλάει ο τροχός
  • Μεγάλο μοτίβο πέλματος για να «καβαλά» βράχους και κλαδιά
  • Παραμένουν ασφαλή και αξιόπιστα εντός πόλης
 
Εσύ βασίζεσαι μόνο στην 4κίνηση ή αγοράζεις και τα κατάλληλα ελαστικά; Αξίζει να επενδύσεις στα All Terrain ή δεν κάνεις off-road με το αυτοκίνητό σου;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις