3 φωτογραφίες »

Νέο ελαστικό Fuelmax Endurance από τη Goodyear

28/9/2021

Έχοντας ως στόχο την υποστήριξη των κατασκευαστών φορτηγών και των εταιρειών μεταφορών, έτσι ώστε να κάνουν μία μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Goodyear εξέλιξε το νέο ελαστικό φορτηγών Fuelmax Endurance.

GOODYEAR : Ελαστικά VECTOR 4SEASONS εξαιρετική απόδοση όλο το χρόνο!

Η Goodyear ανακοίνωσε μια νέα σειρά ελαστικών με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και πολυδιάστατο χαρακτήρα, την Fuelmax Endurance. Αυτή η γκάμα ελαστικών για τιμόνι και διαφορικό είναι κατάλληλη τόσο για αυτοκινητόδρομους όσο και σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των φορτηγών
Η νέα σειρά ελαστικών θα υποστηρίξει χιλιάδες ευρωπαϊκούς στόλους και κατασκευαστές φορτηγών για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα συνδυάζοντας τα επίπεδα απόδοσης καυσίμου που απαιτούνται για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων με την αντοχή, την πρόσφυση και τη χιλιομετρική απόδοση που απαιτεί η οδήγηση σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους. Όλες οι διαστάσεις φέρουν την ευρωπαϊκή ετικέτα B για την αποδοτικότητα καυσίμου.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να κάνει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050.  Ως πρωταρχικός στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αέριων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Σύμφωνα με τον κ. Grégory Boucharlat, αντιπρόεδρο Commercial Europe της Goodyear: «Με το νέο Fuelmax Endurance,  τα ίδια επίπεδα αποδοτικότητας καυσίμου που εντοπίζει κανείς σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, επιτυγχάνονται τώρα και σε δευτερεύοντες και επαρχιακούς δρόμους. Το νέο ελαστικό είναι αποδοτικό και ανθεκτικό στις φθορές, προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και εξαιρετική πρόσφυση, καθώς και απόδοση μακράς διάρκειας και κορυφαία χιλιομετρική απόδοση. Με αυτή τη νέα σειρά προϊόντων, θέλαμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της βιωσιμότητας και της πραγματικότητας που βιώνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου».Συνδυάζει την απόδοση καυσίμου με την αντοχή σε χιλιόμετρα
Ως ένα νέο standard ελαστικό για τα καινούρια φορτηγά, η σειρά καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών μεταφοράς εμπορευμάτων ενώ υποστηρίζει τους κατασκευαστές να μειώσουν περαιτέρω τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νέα βαρέα οχήματα, κατά 2% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με ένα ελαστικό με ετικέτα C για την απόδοση καυσίμου.

Μέχρι τώρα οι εταιρείες μεταφορών, στο ζήτημα επιλογής ελαστικών, έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ αντοχής, ισχυρής χιλιομετρικής απόδοσης ή εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου. Η σειρά Fuelmax Endurance έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει αυτήν την επιλογή, για τους διαχειριστές στόλου που αναζητούν οικονομία κόστους και καυσίμου, καθώς δεν δραστηριοποιούνται μόνο σε ένα είδος δρόμου.

Eξοικονομεί 400 λίτρα καύσιμο ανά φορτηγό το χρόνο
Το νέο ελαστικό προσφέρει μείωση κατά 2% των εκπομπών ρύπων οδηγεί σε εξοικονόμηση περίπου 1 τόνου εκπομπών CO2 και 400 λίτρων καυσίμου ανά φορτηγό, ετησίως. Αυτή η διαφορά πολλαπλασιάζεται όταν αναφερόμαστε σε ένα στόλο με περισσότερα από 1 φορτηγά. Σε περίπτωση που ένας στόλος 100 οχημάτων αλλάξει από ελαστικό ετικέτας C σε ελαστικό ετικέτας B με ενισχυμένη οικονομία καυσίμου όπως το Fuelmax Endurance, αυτό θα σήμαινε πιθανή εξοικονόμηση 100 τόνων εκπομπών CO2 και 40.000 λίτρων καυσίμου, ετησίως.

 

Έχει αυξημένη πρόσφυση στον αυτοκινητόδρομο αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους
Οι μηχανικοί της Goodyear επικεντρώθηκαν στο να εξασφαλίσουν την απόδοση του καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων απέναντι 3 αντικρουόμενα στοιχεία: Τη χιλιομετρική απόδοση, την πρόσφυση και την ευελιξία.

Αρχικά, η ανάπτυξη της νέας σειράς ελαστικών βασίζεται στις δοκιμασμένες τεχνολογίες Goodyear. Επιπρόσθετα, οι εξατομικευμένες τεχνολογίες για το ελαστικό άξονα τιμονιού και διαφορικού, διευρύνουν τις αποδεδειγμένες δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου σε ένα ευρύτερο φάσμα διαδρομών, ενώ διασφαλίζουν την πρόσφυση, το κράτημα και τη χιλιομετρική απόδοση μέσω ενός στιβαρού και ευέλικτου σχεδιασμού.Το ελαστικό άξονα τιμονιού Fuelmax S Endurance συνδυάζει την αποδεδειγμένη τεχνολογία IntelliMax Rib της Goodyear με σχεδίαση 5 ή 6 λωρίδων με εφευρετικότητα στην κατανομή και τη γεωμετρία των αυλακώσεων. Οι ενισχυμένες γέφυρες στις λωρίδες των ώμων συνδέονται κατά την κύλιση του ελαστικού, αυξάνοντας τη στιβαρότητά του και περιορίζοντας τη φθορά που δημιουργείται σε πιο απαιτητικές διαδρομές εκτός αυτοκινητόδρομου, όπου η οδήγηση με συνεχείς στάσεις, οι πέτρες, οι πολλές στροφές και οι ελιγμοί μαζί με το συχνότερο φρενάρισμα επιβαρύνουν περισσότερο τα ελαστικά.

Το αυξημένο βάθος πέλματος σε επιλεγμένες διαστάσεις ελαστικού τιμονιού έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο ανθεκτικό καουτσούκ , παρέχοντας καλύτερο κράτημα μέχρι το τέλος της ζωής του ελαστικού. Μια πρωτοποριακή σύνθεση πέλματος με χαμηλή απώλεια ενέργειας αντισταθμίζει την αύξηση της θερμότητας που προκαλείται από την αυξημένη πίεση στα ελαστικά τιμονιού. Ορισμένα ελαστικά τιμονιού διαθέτουν επίσης μια βελτιστοποιημένη σύνθεση πλευρικού τοιχώματος που συμβάλλει περαιτέρω σε χαμηλότερες εκπομπές και καλύτερη απόδοση καυσίμου, καθώς μειώνει την κάμψη και την παραμόρφωση του πλευρικού τοιχώματος σε διαδρομές εκτός αυτοκινητόδρομου.

Επιπλέον, η καινοτόμος σύνθεση πέλματος του ελαστικού τιμονιού, περιλαμβάνει μια ειδική διαδικασία αυτοθεραπείας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αντίστασης κύλισης. Ο σχεδιασμός του πέλματος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό βαθιών εγκοπών, βαθιές κεντρικές αυλακώσεις και περισσότερες αιχμηρές άκρες για βελτίωση της πρόσφυσης και πιο αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού. Συνδυάζοντας αναγνωρισμένες και νέες τεχνολογίες, η πλήρης γκάμα Fuelmax Endurance παρέχει υψηλή απόδοση καυσίμου (Κατηγορίας B), με αυξημένη στιβαρότητα, κράτημα και πρόσφυση μέχρι το τέλος της ζωής του ελαστικού. Τόσο τα ελαστικά τιμονιού όσο και διαφορικού διαθέτουν την πιστοποίηση 3PMSF και είναι εξοπλισμένα με RFID που επιτρέπει τη συνδεδεμένη διαχείριση ελαστικών.

Κλείνοντας, το νέο ελαστικό φορτηγών της Goodyear θα μπορεί να αναγομωθεί προσθέτοντας επιπλέον χιλιομετρική απόδοση ενώ παρέχει τις ίδιες λειτουργίες και οφέλη με το νέο καινοτόμο πέλμα και μειώνει το κόστος των ελαστικών έως και 30%.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

GOODYEAR : Ελαστικά VECTOR 4SEASONS εξαιρετική απόδοση όλο το χρόνο!

Σχετικες επιχειρησεις