Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια είναι τα ιδανικά ελαστικά για τον χειμώνα στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα ιδανικά ελαστικά για τον χειμώνα στην Ελλάδα;

2/9/2022

Δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια! Ανάλογα τη γόμα και το υλικό κατασκευής τους δουλεύουν καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο φάσμα θερμοκρασιών. Διάβασε ποια είναι τα λάστιχα που μπορούν να σε σώσουν από δυσάρεστες καταστάσεις όταν η θερμοκρασία πέσει.

Τα ελαστικά χωρίζονται σε κατηγορίες που σαν κριτήριο έχουν το τύπο οχήματος που τοποθετούνται, την κατανάλωση, την αντίσταση, το θόρυβο, τη μέγιστη ταχύτητα και την εποχή. Αν διαβάζεις πρώτη φορά ότι τα λάστιχα έχουν εποχικότητα, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι είναι ίσως από τα πιο σημαντικά κριτήρια που θα πρέπει να έχεις στο νου σου κατά την επιλογή τους. Η αλήθεια είναι ότι πάνω από το 85% των ελαστικών που πωλείται στην Ελλάδα είναι θερινά, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην πρόσφυση και στο φρενάρισμα, όταν η θερμοκρασία φτάσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ή ακόμα χειρότερα χιονίσει. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το ψύχος είναι αισθητό, τα κατάλληλα ελαστικά είναι τα χειμερινά ή τα 4 εποχών νέας τεχνολογίας.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ελαστικά τεσσάρων εποχών: Ιδανικά για την Ελλάδα

Ξεκινάμε από τα 4 εποχών, που είναι ίσως τα πιο ιδανικά ελαστικά που μπορεί να βάλει κάποιος στην Ελλάδα. Μπορεί μέχρι το 2015 να ήταν ουσιαστικά το αποπαίδι του τομέα, αλλά μετά τους δόθηκε η βαρύτητα που άξιζαν και πλέον αγγίζουν το 20% των πωλήσεων παγκοσμίως. Κατασκευασμένα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις καιρικές συνθήκες, απαλλάσσουν τον οδηγό από το άγχος της αλλαγής κάθε έξι μήνες, χωρίς όμως να υστερούν σε ασφάλεια και επιδόσεις. Στο εξωτερικό οι οδηγοί έχουν ήδη αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη στα καθαρά χειμερινά ελαστικά και να επιλέγουν 4 εποχών, μιας κι είναι εξίσου αποτελεσματικά, χωρίς να ξεφεύγουν σε κόστος. Μάλιστα έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές έχουν καλύτερες επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα και σε χιόνι από αρκετά θερινά και χειμερινά ελαστικά αντίστοιχα.
 

Χειμερινά ελαστικά: Καλύτερα ακόμα κι από αλυσίδες

Τα χειμερινά ελαστικά δουλεύουν εξαιρετικά όταν το θερμόμετρο πέσει κάτω των 7 βαθμών Κελσίου, με τη γόμα ειδικής σύστασης να τους επιτρέπει να φρενάρουν έως και 20% καλύτερα από τα θερινά στις ίδιες χαμηλές θερμοκρασίες. Στη περίπτωση χιονόπτωση, τα χειμερινά ελαστικά σταματάνε το όχημα έως  60% πιο γρήγορα και προσφέρουν έως 50% καλύτερο κράτημα από τα θερινά, ενώ είναι καλύτερα ακόμα και από το να βάλεις αλυσίδες σε καλοκαιρινά ελαστικά. Θεωρούνται ιδανικά για ανθρώπους που μένουν ή κινούνται συχνά σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 10 βαθμούς το χειμώνα. Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται τους θερινούς μήνες γιατί φθείρονται έως και 60% πιο γρήγορα, ενώ χάνεται σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων τους και γίνονται επικίνδυνα. Το καλοκαίρι θα πρέπει να φυλάσσονται φουσκωμένα και κάθετα, μαζί με τις ζάντες, πάνω σε ράφι μακριά από υγρασία και φως.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις