Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Πως επιλέγω τα κατάλληλα ελαστικά;

Διαβάστηκε από 5679 αναγνώστες - 27/3/2020

Όταν πλησιάζει η ώρα της αλλαγής ελαστικών, οι επιλογές που έχουμε αρκούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο. Από τα προσιτά στην τσέπη ανώνυμα ελαστικά μέχρι τα πανάκριβα επώνυμα με μυριάδες επιλογές ανάμεσα. Πως θα επιλέξουμε το καλύτερο;

Ο ρόλος των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το αυτοκίνητο και τον οδηγό του. Δεν είναι τυχαίο ότι, πρόκειται για το μοναδικό σημείο του αυτοκίνητου που έχει συνεχή επαφή με το οδόστρωμα. Η σωστή επιλογή τους μπορεί να προλάβει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, όπως την απώλεια της πρόσφυσης και του ελέγχου του οχήματος. Σημαντικά κριτήρια για την αγορά τους είναι οι καιρικές συνθήκες, ο τύπος του αυτοκινήτου αλλά και η οικονομία και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του αγοραστή.
 
Όταν επιλέγουμε ελαστικά, αυτό που μας ενδιαφέρει λοιπόν είναι να βρούμε αυτά που ταιριάζουν στο δικό μας αυτοκίνητο, στη δική μας χρήση και φυσικά, στο δικό μας πορτοφόλι. Ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα μακρύς και ο μόνος τρόπος να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα είναι να κοιτάξουμε τις προτεραιότητές μας. Γιατί, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την οικονομία καυσίμου, τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, το χαμηλό θόρυβο στην καμπίνα ή το καλύτερο κράτημα, υπάρχει ένα ελαστικό που θα τις καλύψει – και αυτό θα είναι το καλύτερο για εμάς.

 Παρότι με την πρώτη ματιά, ειδικά αν αυτή είναι από το πλάι, όλα τα ελαστικά μοιάζουν πάνω κάτω ίδια, αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Η τεχνολογία των ελαστικών κάνει άλματα χρόνο με το χρόνο, τόσο στο μείγμα που χρησιμοποιείται όσο και στη σχεδίασή τους. Ένα σύγχρονο ελαστικό παντός καιρού έχει υψηλές προσμίξεις συνθετικού πυριτίου που όχι μόνο το βοηθά να έρθει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας για να αποδώσει τα μέγιστα, αλλά και στη σωστή διάχυση της θερμότητας αυτής σε όλο του το εύρος.

Πέρα από τη σχεδίαση των αυλακώσεων, τα νεώτερα ελαστικά χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά στις δομικές ζώνες που διατηρούν το σχήμα του ελαστικού επιτρέποντας σε μεγαλύτερο εμβαδό αυτού να παραμένει σε επαφή με το οδόστρωμα, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρεχόμενη πρόσφυση ακόμα και όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες. Και, όταν μιλάμε για πράσινα ελαστικά, τότε μας ενδιαφέρει η δομή των πλαϊνών του ελαστικού. Αυτά είναι λιγότερο άκαμπτα μειώνοντας τις περιττές παραμορφώσεις, άρα και τις περιττές τριβές. Σε συνδυασμό με τις προσεκτικά επιλεγμένες γόμες τους, αυτά προσφέρουν αυξημένη διάρκεια ζωής, χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένο θόρυβο στην καμπίνα.
 
Τελικά ποια είναι τα κατάλληλα ελαστικά; Τα νεώτερης τεχνολογίας και πιο πρωτοποριακά σε απόδοση ελαστικά έρχονται από τις μεγάλες καταξιωμένες μάρκες, που έχουν επενδύσει εκατομμύρια στην εξέλιξη και τις δοκιμές. Επειδή ανάμεσα στα καλά ελαστικά, υπάρχουν και πολλά που διαθέτουν μείγματα όχι μιας αλλά δέκα γενεών πίσω, με απόδοση που υστερεί δραματικά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατή την επιλογή μας.
 
Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Ilias Sport Tyres
 
Επικοινωνία
Διεύθυνση: Λιοσίων 317, 10445 – Κάτω Πατήσια
Τηλ: 210 8317757 – 210 8319628
Κινητό: 6941685241
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις