Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε να κάνω τα ελαστικά εμπρός - πίσω;

Πότε να κάνω τα ελαστικά εμπρός - πίσω;

Διαβάστηκε από 39020 αναγνώστες - 11/11/2023

Ξέρετε ότι οι εταιρείες προτείνουν την εναλλαγή της θέσης των ελαστικών κάθε 10.000 χλμ; Γνωρίζετε με ποιο τρόπο γίνεται; Αναλύουμε παρακάτω τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ανάλογα με το που έχει την κίνηση το όχημα.

Αν θέλουμε να κινούμαστε με ασφάλεια, πρέπει τα ελαστικά μας να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση. Ένας τρόπος να μετριάσουμε, όσο γίνεται, τη φθορά τους, είναι να αλλάζουμε τη θέση που βρίσκονται στο αυτοκίνητο, το γνωστό «εμπρός-πίσω». Είναι η ίδια διαδικασία σε όλα τα οχήματα ή αλλάζει ανάλογα με το αν είναι προσθιοκίνητα, πισωκίνητα ή τετρακίνητα;


Τα ελαστικά πρέπει να αλλάζουν εμπρός-πίσω κάθε 10.000 χλμ

Η φθορά των ελαστικών δεν είναι ομοιόμορφη και εξαρτάται από το σημείο που βρίσκεται το κάθε ελαστικό, εμπρός, πίσω, δεξιά ή αριστερά, αφού οι δυνάμεις και οι τριβές που ασκούνται είναι διαφορετικές. Αλλες δυνάμεις δέχονται τα ελαστικά που μεταφέρουν την κίνηση, και άλλες «τρώνε» αυτά του εμπρός άξονα, λόγω των συνεχών εναλλαγών διεύθυνσης. Στην περίπτωση των προσθιοκίνητων μοντέλων μάλιστα, όπου οι μπροστά τροχοί διαχειρίζονται όχι μόνο το τιμόνι αλλά και τη δύναμη του κινητήρα, η φθορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Προκειμένου λοιπόν να υπάρχει μία συνεχής ομοιομορφία στο πέλμα των ελαστικών, αλλά και για να παραταθεί η ζωή τους, πρέπει να εναλλάσσεται η θέση τους κάθε 10.000 χλμ.

Σελ.
2
Οι τρόποι αλλαγής ανάλογα με το είδος του οχήματος
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις