Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Έως και 50% ανανεώσιμα υλικά στα νέα Continental

13/9/2021

Όλες οι μάρκες αυτοκινήτων πλέον, βρίσκονται στο δρόμο της βιώσιμης κινητικότητας, της οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων και την φιλική γενικά προς το περιβάλλον προσέγγιση, όσον αφορά κάθε κομμάτι της μετακίνησης με αυτοκίνητο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες ελαστικών δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω. Έτσι η Continental έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει η πιο καινοτόμα εταιρεία ελαστικών έως το 2030 όσον αφορά την οικολογική και κοινωνική ευθύνη

Με αυτό τον στόχο κατά νου, η Continental παρουσίασε το Conti GreenConcept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου,  εν μέσω πολλών ηλεκτρικών οχημάτων. Η γερμανική εταιρεία ελαστικών παρείχε επίσης ελαστικά για το πρωτότυπο VW ID. LIFE.


Οι άθικτοι σκελετοί των ελαστικών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές

Οι άθικτοι σκελετοί των ελαστικών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το Conti GreenConcept, ωστόσο, δεν είναι απλά ένα νέο ελαστικό. Η όλη ιδέα γύρω από ένα, οικολογικού χαρακτήρα  λάστιχο, ενσωματώνει ταυτόχρονα όλη την φιλοσοφία της continental να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση πόρων σε κάθε κρίκο της αλυσίδας κατασκευής του ελαστικού. Έτσι λοιπόν το πρωτότυπο αυτό ελαστικό, εξασφαλίζει την βιωσιμότητα από την αρχή της κατασκευής του, από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι την εύρεση  τρόπων παράτασης της διάρκειας ζωής του ελαστικού.

Ένα 35% του Conti GreenConcept κατασκευάζεται από ανανεώσιμα υλικά ενώ το 17% είναι ανακυκλωμένα υλικά

Ένα 35% του Conti GreenConcept κατασκευάζεται από ανανεώσιμα υλικά ενώ το 17% είναι ανακυκλωμένα υλικά


Σύμφωνα με την Continental, περισσότερες από τις μισές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, είτε ανακυκλώνονται είτε προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές. Ένα 35% του Conti GreenConcept κατασκευάζεται από ανανεώσιμα υλικά. Μεταξύ των βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται είναι το φυσικό καουτσούκ από πικραλίδες, πυριτικό άλας από στάχτες φλοιού ρυζιού και φυτικά έλαια και ρητίνες, υλικά που η χρήση τους οδηγούν σε σημαντική μείωση των υλικών που βασίζονται στο αργό πετρέλαιο.

Η βασική γραμμή του πέλματος έχει  πράσινο χρώμα για να σημειώσει την μετάβαση από το πέλμα στον σκελετό του ελαστικού

Η βασική γραμμή του πέλματος έχει πράσινο χρώμα για να σημειώσει την μετάβαση από το πέλμα στον σκελετό του ελαστικού


Το Conti GreenConcept χρησιμοποιεί επίσης 17 % ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ανακυκλωμένου χάλυβα, καθώς και polyester από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για το περίβλημα του ελαστικού, σε μια τεχνολογία που η continental ονομάζει ContiRe.Tex,  και αναμένεται να κυκλοφορήσει σταδιακά έως το 2022. Τέλος, το καουτσούκ που χρησιμοποιείται για την ένωση πέλματος του Conti GreenConcept είναι 100 % φυσικό καουτσούκ Taraxagum, το οποίο επιτρέπει πολλαπλή αναγόμωση.

Η βασική γραμμή του πέλματος έχει  πράσινο χρώμα για να σημειώσει την μετάβαση από το πέλμα στον σκελετό του ελαστικού. Με αυτόν τον τρόπο, οι άθικτοι σκελετοί των ελαστικών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε με ποιο τρόπο θα κινηθούν οι άλλες μεγάλες εταιρίες, οι οποίες στο παρελθόν έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν αντίστοιχους στόχους με την Continental.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις