Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Να βάλω τα ίδια ή να κοιτάξω για κάτι διαφορετικό;

Διαβάστηκε από 14244 αναγνώστες - 26/10/2016

Εάν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση των ελαστικών που είχε ήδη το αυτοκίνητό μας, η λύση με τη λιγότερη ταλαιπωρία είναι να τα αντικαταστήσουμε με τα ίδια. Από την άλλη, αυτό δε σημαίνει πως είναι η καλύτερη επιλογή, τόσο σε θέμα απόδοσης όσο και σε θέμα κόστους.
 
Η τεχνολογία των ελαστικών κάνει άλματα χρόνο με το χρόνο, τόσο στο μείγμα που χρησιμοποιείται όσο και στη σχεδίασή τους. Ένα σύγχρονο ελαστικό παντός καιρού έχει υψηλές προσμίξεις συνθετικού πυριτίου που όχι μόνο το βοηθά να έρθει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας για να αποδώσει τα μέγιστα, αλλά και στη σωστή διάχυση της θερμότητας αυτής σε όλο του το εύρος.
 
Πέρα από τη σχεδίαση των αυλακώσεων που είναι κάτι που φαίνεται και με το μάτι, τα νεώτερα ελαστικά χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά στις δομικές ζώνες που διατηρούν το σχήμα του ελαστικού επιτρέποντας σε μεγαλύτερο εμβαδό αυτού να παραμένει σε επαφή με το οδόστρωμα, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρεχόμενη πρόσφυση ακόμα και όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες όπου τα παλαιότερα ελαστικά θα έχαναν το μπούσουλα.
 
Και, όταν μιλάμε για πράσινα ελαστικά, τότε μας ενδιαφέρει η δομή των πλαϊνών τοιχωμάτων. Αυτά είναι λιγότερο άκαμπτα μειώνοντας τις περιττές παραμορφώσεις, άρα και τις περιττές τριβές. Σε συνδυασμό με τις προσεκτικά επιλεγμένες γόμες τους, αυτά προσφέρουν αυξημένη διάρκεια ζωής, χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένο θόρυβο στην καμπίνα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις