Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H επιλογή ανταλλακτικών από το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα πρακτική.

Οικονομικά και με εγγύηση

Διαβάστηκε από 15344 αναγνώστες - 23/2/2016

Τα ανταλλακτικά των ανεξάρτητων κατασκευαστών προσφέρουν στις περισσότερες περιπτώσεις ποιότητα ανάλογη των εργοστασιακών, αλλά αρκετά πιο χαμηλή τιμή. Και αυτό αφορά είτε στα αναλώσιμα, είτε στα ανταλλακτικά επισκευών.

Η μείωση των εξόδων, γενικά, και ο περιορισμός του κόστους χρήσης του αυτοκινήτου, ειδικότερα, αποτελεί κύριο μέλημα των ιδιοκτητών οχημάτων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για παλαιότερα οχήματα, που βρίσκονται εκτός εργοστασιακής εγγύησης. 


Για αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στον περιορισμό των εξόδων συντήρησης ή επισκευής βλαβών.  Για όλες αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή για παλαιά οχήματα που βρίσκονται εκτός εγγύησης, αλλά ακόμη και για αυτά που βρίσκονται εντός εγγύησης), η επιλογή ανταλλακτικών από το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα πρακτική.  


Πού μπορούμε όμως να βρούμε ανταλλακτικά που, εκτός από χαμηλό κόστος, θα μας εξασφαλίσουν και την απαραίτητη αξιοπιστία και εγγυήσεις; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθούμε να απαντήσουμε παρακάτω.


Τι ισχύει με τις εγγυήσεις;

Υπάρχει η αίσθηση πως τα ανταλλακτικά εφάμιλλης ποιότητας (ιμιτασιόν) δεν συνοδεύονται από εγγύηση και ότι τοποθετώντας τα χάνεται η εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκίνητου. Όμως, αυτό δεν ισχύει αφού και τα ανταλλακτικά εφάμιλλης ποιότητας συνοδεύονται από εγγύηση 2 ετών.  Βέβαια, στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Σε αντίθετη περίπτωση χάνεται η εγγύηση του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις